Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Thanathos: w błocie nie ma co porównywać do x-talonów, bo trochę inny typ buta. Ale na mokrym kamieniu, korzeniach trzymają się dobrze. Do tego masz super czucie podłoża. Niestety asfalt dość mocno czuć w nich, bo są to buty zero drop bez większej amortyzacji. Co wymusza inną technikę biegu. No i po 200km w błocie wyglądają jak nowe, nawet podeszwa. Zobacz sobie jeszcze trail talon 290 od inov.
  • Odpowiedz
@Torian: No pewnie też kwestia tego, że trasa poprowadzona od-do (choć to akurat fajne).

@jakubeskulap: W bieganiu w miarę dobrze sprawdza się reguła, że spalamy ~ 1 kcal na km na kg masy ciała. Czyli dla 70 kg - 70 kcal/km, więc 11000 kcal wychodzi z wzoru - ale po płaskim.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Wina_Segmentacji: na co dzień jem wszystko, nie trzymam jakiejś specjalnej diety. A podczas biegu koło 5litrów coli, izotonik, żele energetyczne, drożdżówki, rosół, chipsy. Generalnie po tych 80km masz już dość słodkiego. Ale niestety popełniłem dużo błędów z żywieniem przez co straciłem 1 miejsce na 110km. Do 80km piłem izo co 15min i jadłem co 45min.
@mucher: trasa od-do fajnie sprawdza się jako osobna impreza. Ale np. na festiwalach
  • Odpowiedz
W bieganiu w miarę dobrze sprawdza się reguła, że spalamy ~ 1 kcal na km na kg masy ciała. Czyli dla 70 kg - 70 kcal/km, więc 11000 kcal wychodzi z wzoru - ale po płaskim.

@mucher:
@paruwczak:
@enron:
popierdniczylo mi sie. Oczywiscie chodzi o przelicznik j.w. tzn okolo 1 kcal na km na kg. Sorry cos nie ogarniam. Komentarz usunalem poprzedni zeby nie wprowadzac w
  • Odpowiedz