Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 142
49/100 #100oldgamechallange

Dzisiejsza gra:

Rayman

Data wydania: wrzesień 1995
Platformy: PC, PS1, GBA, PS3, PSP, PSV, Andoird, iOS
Gatunek: zręcznościowa

Opis: rozgrywka w Raymana to było coś, pamiętam jak u kolegi grałem w to namiętnie na PS1 później wyszło na PC to mój tato kupił mi oryginalną wersję tejże gry, spędziłem godziny przechodząc kolejne etapy( ͡° ͜ʖ ͡°)

To tyle jak ktoś ma jakieś pomysły/uwagi to zapraszam do komentowania( ͡° ͜ʖ ͡°)

PS wiem że moje opisy są do d--y ale no, ja mam wywołać w was nostalgie i podać swoje odczucia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oceny graczy PC:
Metacritic: 8,5
Gry-online: 8,7

#retrogaming #staregry #gry
Krx_S - 49/100 #100oldgamechallange 

Dzisiejsza gra:

Rayman

Data wydania: wrzesień...

źródło: comment_jopte35sInNFRD7lxNeb92TbiKddZYB3.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krx_S: Kocham tą grę, za dzieciaka grałem sporo w wersję na PS1 i wcale nie przeszkadzał mi poziom trudności, ba gra się nie wydawała wcale trudna.

Do dziś często wracam, gra się cudnie zestarzała i według mnie do dzisiaj bardzo ładnie wygląda, na pamięć pamiętam większość poziomów :D.
  • Odpowiedz
i wcale nie przeszkadzał mi poziom trudności, ba gra się nie wydawała wcale trudna.

@Kakaladze: Tam jedyny poziom trudności wynika z tego jak ta gra jest niesamowicie nie fair w wielu miejscach xD Skoki wiary czy inne wrzucanie elementów po za ekran, o których nie miałes prawa wiedzieć są tutaj na porządku dziennym.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: To prawda, no ale jako malec miałem chyba do tego więcej cierpliwości. A teraz? Teraz pamiętam po prostu na pamięć te elementy, dopiero w późniejszych etapach ew. moja pamięć jest skromniejsza.

Choć fakt faktem do dziś potrafi mi krwi napsuć poziom co się na jajkach skacze...

O ten dokładnie: https://youtu.be/42GHIgVHLzI?t=820
Kompletnie nie umiem wyczuć tych ryb co
  • Odpowiedz
@Kakaladze: ja muszę ogarnąć w końcu raymana na GBA xD

Grałem kedyś za dzieciaka ale potem stało się coś z płytą. Potem miałem "Rayman uczy angielskiego" które było tym samym z innymi planszami i wykastrowanym z bossów. A później nie chciało mi się wracać wiedząc jak bardzo gra polega na pamiętaniu poziomów a nie trudnych elementach zręcznościowych xD
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Tak sobie na szybko patrzę na wersję GBA i tam widok jest jeszcze mniejszy niż na PS1 xD. To już lepiej według mnie ogarnąć wersję z PS1 lub PC, mniej nerwów i lepsze udźwiękowienie.
  • Odpowiedz
@Kakaladze: Niby tak, ale podejrzewam, że trudniej dostać teraz oryginał na pc/ps1 niż na gba, które są bardzo tanie. Do tego przenośność. Chciałbym miec opcję pogrania gdzie chcę. I nie wiemc zy wersja z GBA przypadkiem nie jest ułatwiona dodatkowo xD
  • Odpowiedz
@Kakaladze: Wait, jestem debilem. Przecież ja mam raymana z goga i nawet kiedyś w niego grałem. Potem zainteresowałem się wersją GB bo łatwo można ją uruchomić a później przestałem grać z jakiegoś powodu, ale wróce sobie. Dzięki za przypomnienie xD
  • Odpowiedz
@Krx_S: Ja miałam też taką wersję "Rayman uczy matmy i polaka", rany, jaki to miało klimat. Trzeba było np. znaleźć na planszy wszystkie działania które dają jakiś określony wynik (to była jakby plansza bossowa).
  • Odpowiedz