Aktywne Wpisy
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
Vester2005 +47
- na pytanie czy oglądał film: miał lepsze rzeczy do roboty niż oglądanie filmu Sekielskiego.
- na pytanie czy wiedział o księdzu Cybuli i jaka powinna być prawidłowa reakcja: idziemy się pomodlić, proszę nie zakłócać obrządku.
- na pytanie kiedy skończy się ukrywanie przypadków pedofilii w Kościele: proszę mnie nie prowokować.
#rakcontent #p-------a #kosciol #sekielski #tylkoniemownikomu #dzbanywiary #patologiazewsi
@tercjusz: większość życia był arogancki. Niestety marne są szanse, aby mu to zaszkodziło.
A może zwyczajnie nie godzę się na przeinaczanie znaczenia słów? Ludzie zwykle nie są bogaci dzięki mądrości, ani biedni przez głupotę. Sukcesem finansowym rządzi tak wiele czynników niezależnych od głupoty, że myślącemu człowiekowi ciężko zgodzić się z tego typu powiedzonkami.
@MilionoweMultikonto: poważnie?
To definicja słownikowa SJP PWN
głupi I
1. «ograniczony i naiwny; też: świadczący o
xD
z tego co piszesz wygląda na to że to tylko kolejny pusty człowiek obwieszony złotem
@MilionoweMultikonto: ale nie głupi. Musisz iść na korepetycje z języka polskiego, bo nie znasz znaczenia słów, których używasz...
podtrzymuję zdanie, głupi, ponieważ życie mamy tylko jedno, możemy je przeżyć jako mendy, albo jako dobrzy ludzie. Głupio jest zmarnować jedyne dane nam życie na bycie mendą.
No może on ewentualnie łudzi się że pójdzie do Nieba i dopiero tam będzie dobrym człowiekiem.
Bo przecież jest wierzący, to przecież musi