Aktywne Wpisy
Lewusx +46
Pijcie ze mną kompot MIRUNIE!
Kolejny duży krok w rozwoju.
Od dziś jestem ambasadorem marki - HUMAN PROTECT.
Współpraca
Kolejny duży krok w rozwoju.
Od dziś jestem ambasadorem marki - HUMAN PROTECT.
Współpraca
qpis +116
Izka wrzuciła poprawiony screenshot z zakrytą kwotą.
Szkoda tylko że nie usunęła pierwszego zrzutu, na którym widać jakim to zawrotnym kapitałem obraca ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#frajerzyzmlm #izadamczyk #izaadamczyk
Szkoda tylko że nie usunęła pierwszego zrzutu, na którym widać jakim to zawrotnym kapitałem obraca ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#frajerzyzmlm #izadamczyk #izaadamczyk
i na ogół limit to nie 20 tylko 30
Wyglada na ograniczenie na parkingu. Czyli ma sens.
@DulGukat: jprdl xD typie skoro jest mało wypadków to znaczy że przepis jest dobry i działa a jak nie umiesz jezdzic zgodnie z przepisami dto sie nie pchaj do najbardziej ucywilizowanego zakątka europy bo to nie dla ciebie
@DulGukat: samochód ma większą masę i skutki zderzenia z samochodem jadącym ponad 20km/h będą bardziej groźne
@Sigmanus: wystarczy zakazać jazdy samochodem debilom nie umiejącym się podporządkować autorytetom i wtedy wypadków z udziałem pieszych prawie w ogóle nie ma. Przepis dobry i działa, piraci drogowi omijają szwajcarię
a) przy szkołach, przedszkolach etc
b) w strefach zamieszkania (tak jak w PL na osiedlach są i jest limit 20kmph)
c) w małych uliczkach, najczęściej gdzieś w centrum, gdzie często jest na tyle ciasno, że trzeba zwolnić, żeby się minąć (wyobraź sobie jakieś "stare miasto" w mieście w PL)
d) drogi wewnętrzne/dojazdowe na osiedla/strefę mocno zabudowaną równolegle do drogi głównej (oczywiście nie wszędzie, tylko, gdzie faktycznie
@pcstud: ლ(ಠ_ಠ ლ)
@Naturmensch: jprdl xd typie potrafisz prowadzić dyskusję bez ataków personalnych? Nie masz się co czuć zagrożony przeze mnie, spokojnie.
Wiem, ile to kosztuje tutaj, bo kilkukrotnie dostałem (na szczęście za niewielkie przekroczenie prędkości). Raz się nawet uśmiechnąłem, bo na ograniczeniu do 50 miałem zmierzone 54. 3 kilometry z tego odjęli, bo uznali to za tolerancję pomiarową etc i zapłaciłem 40 CHF za 51kmph na ograniczeniu do 50;)