Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
Dni na oddziale: 5 pozostało: 25?

Na oddziale nie wiele jest aktywności.
Dzień zaczyna się od gimnastyki na korytarzu, następnie jest śniadanie, poranne leki, a później już tylko ten mityczny czas wolny przerwany obiadem, popoludniowymi lekami, kolacją i lekami na wieczór.

Wypełnić go można w ograniczony sposób, jeśli masz to szczęście że wylądowałeś tutaj przygotowany to czytasz książki, albo oglądasz coś na laptopie. Jeśli zebrali Cię z miasta to pozostają Ci: tenis stołowy, fajki, oglądanie teledysków i wiadomości na TV lub sen.

Nie ważne ile zarabiasz, nic tutaj po pieniądzach jeśli nie możesz wyjść do sklepu, który z resztą jest drogi

i ma ograniczony asortyment.

Sytuację mogą uratować bliscy którzy coś przywiozą, lub "wolne wyjścia" które możesz odbywać samodzielnie w wyznaczonych godzinach nie opuszczając terenu szpitala.

Czuję po sobie że nowe leki zaczynają działać

bo budzę się tylko z lekkim dyskomfortem który szybko mija, do obiadu jest całkiem nieźle.

Ostatnio przyzwyczaiłem się do braku jakichkolwiek emocji, teraz po południu włącza się przygnębienie i poczucie pustki, mam momenty kiedy tracę wiarę że wytrzymam do końca...

CDN

#programistawpsychiatryku

#depresja #narkotykizawszespoko #narkotykiniezawszespoko #psychiatria #szpitalpsychiatryczny
Leniek - Dni na oddziale: 5 pozostało: 25?

Na oddziale nie wiele jest aktywności.
Dz...

źródło: comment_zoSnCLJoKNxHEJ94DDBn7y7jBwmdDDTY.jpg

Pobierz
  • 9
Jak miałam praktyki na oddziale ogolnopsychiatrycznym niedaleko Białegostoku to też tak wyglądał dzień ale jest tam też tzw pokój słoneczny czyli pokój z terapeutkami które miały się zajmować pacjentami w ramach terapii zajęciowej ale ani nikt tam zabardzo nie przychodził i w sumie same siedziały i robiły różne ozdoby. Aż mnie dziwił fakt że pacjenci tak są zostawieni sami sobie