Wpis z mikrobloga

@rosso_corsa: no coz, keto to droga dieta, szczegolnie jesli prowadzisz ja w polsce i chesz zeby byla zdrowa. mozesz kupic jakies tluste mieso, ale ja wolalbym jesc powietrze niz tanie mieso w polsce.
@Mirkosoft: @Nadrill: wątróbkę duszoną jadlem ostatnie dwa dni w sumie spoko ale problem watrobki i miesa jest taki ze ma duzo białka. trzeba soczyscie podlewac to tluszczem. teraz wsuwam ser, smietane i serki wiejskie ale tam znowu wegli za duzo xD mam plan teraz kupić wieki kawał boczku i go upiec ale nie wytapiając za bardzo. bardzo smaczna sprawa i pare dni w lodowce moze wytrzyma. ewentualnie jakieś ryby. chyba
@Nadrill: @rosso_corsa: Keto drogie xD

podroby - 5 zl za kg
kurczaki, mieso mielone, jakis boczek albo inne miesko - 13-15 zl za kg
smalec - grosze
warzywa w malych ilosciach - grosze
Od czasu do czasu ryba - 20-30 zl kg
Makrela wedzona - 15-20 zl kg
Ser - 20-30 zl kg
Biała kiełbasa - 20 zł kg
Oliwa - 15-30 zł 0,5-1 l

Dochodzi twaróg, jajka, kefir, kiszonki,
@OhiMark: troche pozanizales te ceny xD ryby i makrele jutro kupie dobry pomysl natomiast produkty mleczne to tak troche omijam. nie wiem ile miesiecznie wychodzi ale ostatnio wydalem 60zł i patrze ze to ledwo 1000kcal mialem z tego dlatego zaczalem sie zastanawiac
@rosso_corsa: U mnie w gda takie są.

@Nadrill: Mam 10m od domu mięsny z ich wlasnej ubojni przywoza mieso i ceny sa takie jak podalem, bym nie przesadzal. Moze nie jest to EKO MIESO KARMIONE TRAWĄ Z PÓŁNOCNEGO ZBOCZA GÓR, ale i tak na jakość nienarzekam. Ser wychodzi 20-25 zł za kg ale przewaznie i tak są promocje wiec zwykla Gouda/Ser Morski/Ser wędzony czy inny da się normalnie wyrwać w