Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Reevder: Nie istnieje coś takiego, każdy chleb to w ~90% węglowodany, jakiś zytni na zakwasie będzie miał mniej kcal niż zwykły biały ale to ciągle te same węgle które musisz wyliczyć w bilans, nie musisz odpuszczać żadnych produktów wystarczy że wszystko co jesz będzie się mieściło w granicach Twojego zapotrzebowania kalorycznego, a tego oszołoma wyżej nie słuchaj to szaman diety tłuszczowej która jest o kant dupy rozbić
  • Odpowiedz
@Reevder: Żadne pieczywo nie jest zdrowe. Co najwyżej można próbować robić jakieś kosmiczne #keto-chlebki używając niskowęglowodanowych mąk (kokosowe, migdałowe czy coś), ale najlepiej odstawić raz na zawsze wszystko, co jest robione z jakichkolwiek nasion.

Węglowodany, szczególnie mocno przetworzone, takie jak wszelkiej maści pieczywa, działają jak klucz do magazynu tłuszczu. Jeśli jesz je razem z tłuszczami, to organizm racjonalnie będzie palił węglowodany (trudne do magazynowania, toksyczne w dużej ilości) najpierw, a
anonymous_derp - @Reevder: Żadne pieczywo nie jest zdrowe. Co najwyżej można próbować...

źródło: comment_dh2V0H2aHTObhnRb6F44YffLTYOpCUOg.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz