Wpis z mikrobloga

ja ostatnio auto wystawione za 62 kupiłem za 44 tysiace. Kwestia czy ktoś chce sprzedac czy tylko wystawic.

@CrashBack: na pewno kupiłeś ten model, który był wystawiony? No chyba, że cena na dzień dobry była przestrzelona i 44k to standardowa stawka za daną jakość.
  • Odpowiedz
@PierwiastekZdwoch: Raz wystawiłem auto na sprzedaż za 2 tyś zł. Odebrał młodszy brat telefon i zgodził się na 700 zł :) Dowiedziałem się o tym po przyjeździe klienta pod dom. Oczywiście na sprzedaż się nie zgodziłem, powiedziałem, że nie wiem z kim rozmawiał, ale na pewno nie z właścicielem auta. Facet wrócił 200 km z powrotem. Oczywiście nie celowo, ale sam się ukarał.
  • Odpowiedz
  • 2
Panie opie odpisz Pan, że dziś klient jest umówiony na 17 za 9-10k jak chcesz porobić sobie jaja z januszy handlarzy

@vlodek2532 Gdzie tu "jaja"? Jak ktoś mnie irytuje, to mówię że poszło taniej żeby go mocniej zapiekła d--a.
Nie obchodzi mnie, że wykopki chcą ich wychowywać, sugerując bardziej rozsądne stawki - jakbym chciał negocjować, to bym zaznaczył, że cena do negocjacji.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Panie opie odpisz Pan, że dziś klient jest umówiony na 17 za 9-10k jak chcesz porobić sobie jaja z januszy handlarzy

@vlodek2532 Gdzie tu "jaja"? Jak ktoś mnie irytuje, to mówię że poszło taniej żeby go mocniej zapiekła d--a.

Nie obchodzi mnie, że wykopki chcą ich wychowywać, sugerując bardziej rozsądne stawki - jakbym chciał negocjować, to bym zaznaczył, że cena do negocjacji.

@Tarec: mów że poszło za mniej, kolejnym
  • Odpowiedz
Powinieneś napisać że ok i umówić sie gdzieś na mieście (lub podać jakikolwiek adres), a jak zaczną się pytania czemu cie nie ma, to powiesz że myślałeś że to konkurs na to kto jest bardziej niepoważny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ZbrodniarzWojenny: w czasach PRL czasem jak miałeś pieniądz to i tak nic nie mogłeś za niego kupić i ludzie rozliczali się prosiakami albo ziemniakami. Dziś jak jest co kupować to oni myślą, ze gotówka to dodatkowy atut. Poza atut psychologiczny - sprzedający od razu dostanie hajs i stanie się władcą świata
  • Odpowiedz