Wpis z mikrobloga

1. Jak robie przelew z giełdy na jakiś adres, to mogę uzyskac jakoś txID transakcji, potwierdzenie że ta transakcja wyszla ode mnie?. Bo jak wpisalem adres swojego depozytu z gieldy na blockchain.com to nie wyskoczyły tam żadne transakcje które by z niego wychodziły.

2. natomiast jak wpisalem adres odbiorcy to wyskoczyły dwa adresy, z którego doszły środki. Jeden adres miał 63469 transakcji a drugi 2 transakcje.

3. Rozumiem ze byly to adresy giełdy, ale dlaczego 2?

#bitcoin
lunax - 1. Jak robie przelew z giełdy na jakiś adres, to mogę uzyskac jakoś txID tran...

źródło: comment_16xFn8zOJuJor7OQFdkdgf5b8iJntJZD.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lunax: giełdy zazwyczaj podają txid w historii wypłat. Możesz też sprawdzać swój adres na blockchain.com itp.
Adres depozytu należy do giełdy i jest tylko przypisany do Ciebie, żeby giełda mogła zidentyfikować na czyje konto zaksięgować wpłaty.
Giełda zazwyczaj wysyła zlecone wypłaty z innego konta (lub kilku), często grupując wiele wypłat w jedną transakcję.
A 2 adresy pewnie dlatego, że na 1 nie było wystarczająco na pełną wypłatę albo chcieli przy
  • Odpowiedz
ps. nic z Twojego zamazywania adresu, mając te id transakcji po lewej, łatwo znaleźć adres docelowy ;)

@m4cias:

1. ale adres docelowy z portfela zbiorczego giełdy a nie przypisany do mnie indywidualny adresu depozytu przez gield,ę tak? wiec slad na gieldzie się urywa
  • Odpowiedz
  • 0
@lunax nie do końca rozumiem o co pytasz. Mając id transakcji masz wszystkie adresy wejściowe i wyjściowe oraz ilości środków przesyłanych z i na adresy. Jeśli adres docelowy, ten zamazany, to Twój adres to zamazując go, nic nie ukryłeś bo można go wywnioskować z innych danych widocznych na screenie.
  • Odpowiedz