Co mam zrobić, jeżeli nie mam nic przeciwko wyprowadzeniu religii ze szkół i śmieszkowaniu z papieża, ale uważam, że kultura i tradycja katolicka dla Polski jest ważna i nie należy się tego wypierać? Jeżeli śmieszą mnie lewacy z koprem pod nosem i cze'gównewarą, ale nie mam nic przeciwko edukacji seksualnej w szkołach i wcale nie przeszkadzają mi homoseksualiści, ale jednocześnie bawi mnie widok faceta w szpilkach i kobiety z brodą? Gdy uważam, że słabo wygląda pijacka, bezzębna gęba kibola bez matury od "bolzga dla bolagów", ale wcale nie jest lepsza wypudrowana buzia dziuni po gównostudiach i jej głupiomądra, myląca fakty gadka, po przeczytaniu jednej i to nie całej książki? Gdy pedofila brzydzi mnie po stronie księży i środowisk lgbt i do jednych i drugich bym strzelał? Gdy jestem przeciwny hodowaniu kur w klatkach i zamęczaniu świń i krów, aby wykarmić ludzi gównomięsem codziennie, ale nie szkaluję myśliwych, a już z wegan zabraniających mi jeść miód, to mam bekę w c--j? Gdy szanuję polską flagę, ale gardzę bluzami z powstańczą kotwicą? Gdy rozumiem i szanuję feminizm, ale widzę dyskryminację mężczyzn i pluję na tzw. feminazistki, ale jestem już za aborcją? Gdy nie wspieram socjalistycznego rządu PiS i karakana, ale uważam, że za PO też kradli, a jednocześnie doceniam, że to Tusk został przewodniczącym europarlamentu? Gdy gardzę komuną, gdy popieram Polskę w UE, ale nie chcę przyjmować wszystkich imigrantów jak leci i chcę ograniczenia kapitału zagranicznego w polskich mediach, ale brzydzi mnie telewizja polska w obecnej formie? Gdy czasami oglądam Gonciarza, Jaoka, Dąbrowskiego i myślę "o zgadzam się" a potem "o ale p------i teraz". Gdy idę posłuchać koncertów chórów w stylu "ave maria" ale "klątwę" też bym zobaczył? Gdy nie wspieram antyszczepionkowców, ale nie chcę przymusu szczepień? Gdy nie wierzę w spisek koncernów farmaceutycznych, ale też nie wierzę komunikatom z Kremla i wierzę w szerzenie dezinformacji? No jak mam żyć w tym kraju skrajnych s--------n, gdzie każda strona chce mnie z-----ć? #bekazkatoli #bekazlewactwa #neuropa #4konserwy #urojeniaprawakoidalne #lgbt #teczowepaski #takaprawda #foliarze #oswiadczenie
@Profil_Internetowy: czyli klasyczny NPC, który powtarza w kółko za innymi i nazywa socjalistami wszystko co nie jest "prawdziwą prawicą" ( ͡°͜ʖ͡°)
PiS ciężko jest jednoznacznie zakwalifikować do jakiejś strony (podział prawica-lewica po prostu nie pasuje aż tak do obecnych czasów) ale ja nazwałbym PiS chadecją (czyli centrum).
@animelover_97: No i spoko dogadaliśmy się, plus Ty podreperowałeś swoje ego jako mądrzejszego i jednocześnie mnie obraziłeś :) Nawet zacząłem czytać, ale stary za długie to jest, zlituj się k---a, napisz mi po prostu gdzie był ten libertariański socjalizm zastosowany w praktyce, a nie jako wymyślona idea.
@nieznajomy: nie, nie jestem, ponieważ każdy kto nie ma przeciwwskazań zdrowotnych, powinien się zaszczepić, świadomie, dla dobra ogółu (lub świadomie zaszczepić swoje dzieci)
@Profil_Internetowy: to jest akurat ten jeden przypadek, kiedy przedkłada się dobro ogółu nad wolność jednostki. Więc w tym co napisałeś zamiast powinien powinno być musi. Świadomie czy nie. Znaczy jestem oczywiście za edukacją w tym aspekcie, ma się rozumieć
@nieznajomy: jeżeli chodzi o zastosowanie w praktyce to masz rację, natomiast nie lubię być przymuszany do czegokolwiek, zwłaszcza, że plan szczepień można ustalić indywidualnie i sam tak robiłem, choć sanepid sapał i pisał pisma. Obecnie nie wychowujemy dzieci w chacie z błota i zachowujemy podwyższoną higienę przy dzieciach, więc niektóre szczepienia można opóźnić, aby mniej obciążyć organizm. Nie chce mi się teraz powtarzać, nie raz pisałem o tym na wykopie.
@Profil_Internetowy: no jak przeczytanie paru akapitów jest dla ciebie za trudne to słusznie mogę założyć że jesteś NPC który powtarza za innymi ( ͡°͜ʖ͡°)
Libertariański socjalizm nigdy nie został tak naprawdę wprowadzony, ale najbliżej było do tego zapatystom w Meksyku. można powiedzieć że tam socjalizm działa.
@animelover_97: czyli ja Ci piszę, że to nigdy nie jest tak, że magicznie uspołeczniają środki produkcji i szczęśliwy lud decyduje, a Ty mi piszesz, że tak jest bo wymyślili taką ideę i spoko. To nie jest parę akapitów jak na 3:30
@Profil_Internetowy: widziałeś gdzieś w realu tych mistycznych lewaków w koszulkach z Che Guevarą, czy tylko na YT w "kompilacjach śmiesznych lewaków" z USA?
To samo pytanie tyczy się "facetów w szpilkach i baby z brodą".
Niepotrzebnie w--------e się o rzeczy, których w waszym życiu nie ma...
@mistellaire: tak :) widziałem faceta w szpilkach i lewaków z che na żywo, a faceta w sukience tylko na yt. Ja nie pisałem, że mnie to w-----a, tylko że mnie to śmieszy. Już kiedyś zakończyłem dyskutowanie z Tobą i Twoim absurdalnym nastawieniem i ego. Jak dalej nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to po prostu mnie ignoruj, nie byłaś wtedy na czarno, bo chciałem dać Ci się wypowiedzieć do końca, teraz
@mistellaire: muszę Cię przeprosić, za to ostatnie, bo wszak źle odebrałaś to co napisałem, ale to nie Ty jesteś tą wariatką @Midaete. Już jej nie ma na wykopie i chyba bardzo dobrze. Także szczerze przepraszam, pomyliłem Cię z kimś i uznajmy, wszystko co napisałem po "śmieszy" za niebyłe. Bez złej krwi, już pamiętam, że Ty to ta od fajnych obrazków :)
@Profil_Internetowy: Co do Katolicyzmu to powiem, że uważam, iż każda religia winna być oddzielona od państwa. Naszą prawdziwą religią jest rodzimowierstwo słowiańskie, jeśli już.
@Profil_Internetowy: A co sądzisz o przyjęciu uchodźców islamskich i o reparacjach żydowskich? Ja uważam, że islamiści to źli ludzie i dobrze, żeśmy ich nie przyjęli, ale z drugiej strony oni są ofiarami wojen. Uważam, że reparacje żydowskie są bezzasadne, bo byliśmy pokrzywdzonym krajem, ale z drugiej strony zbaczając z tematu Żydzi stawiają poważne oskarżenia wobec nas np. Kielce, Jedwabne, więc lepiej by było, żebyśmy my Polacy się przyznali do tego,
@blablaelotrzydwazero: Jeszcze co do Katolicyzmu, to z drugiej strony uważam, że Jezus był dobrym człowiekiem, ale uważam, że chrześcijaństwo winno być w innej formie, niż Katolicyzm, Prawosławie, czy Protestantyzm.
PiS ciężko jest jednoznacznie zakwalifikować do jakiejś strony (podział prawica-lewica po prostu nie pasuje aż tak do obecnych czasów) ale ja nazwałbym PiS chadecją (czyli centrum).
Nawet zacząłem czytać, ale stary za długie to jest, zlituj się k---a, napisz mi po prostu gdzie był ten libertariański socjalizm zastosowany w praktyce, a nie jako wymyślona idea.
Libertariański socjalizm nigdy nie został tak naprawdę wprowadzony, ale najbliżej było do tego zapatystom w Meksyku. można powiedzieć że tam socjalizm działa.
To samo pytanie tyczy się "facetów w szpilkach i baby z brodą".
Niepotrzebnie w--------e się o rzeczy, których w waszym życiu nie ma...