Wpis z mikrobloga

Tfw wracasz o 4 nad ranem i jakiś pijany typek chce cię zgwałcić i drze mordę na całą okolicę że chce w grupce ruchać tę laskę i gdyby nie 10 typa którzy go trzymali to mogłoby być tragicznie. Smutny i przerażający widok. No ale wiadomix, kobiety mają łatwiej hehe uprzywilejowana płeć co nie mati xD Już nie mówiąc o catcallach jakichś pijanych typów i zaczepianie z tymi zapijaczonymi polackimi mordami cuchnącymi od wódy, no cudowna atencja po prostu <333
#logikaniebieskichpaskow #przegryw
  • 103
@KZ_89: widzę że ktoś tu ma problemy z logicznym myśleniem
nigdzie nie napisałam w tym wpisie że kobiety mają gorzej, tylko że kobiety wcale nie mają lepiej, bo są min. narażone na gwałty i napaści seksualne. Nie umniejszam krzywdy mężczyzn i że faceci mają lepiej, no ale widzę że ktoś tu bierze rzeczy na tzw chłopski rozum
Also

Nie wiem gdzie wyczytałeś że nie zgłosiłam, poprzednia sytuacja była akurat zgloszona, ale no lepiej głupio #!$%@?ć nie mając wszystkich informacji xD

Dlatego czytamy dokładnie co napisałem, a napisałem wcześniej:

No jak zgłosiłas, to co innego, ale mogę się założyć akat, że nie zrobiłaś tego

Kumasz czacze?
@WiFoN_xD kobiety nic tu nie muszą robić, nic nie jest ich obowiązkiem i tak interwencja po fakcie daje niewielka satysfakcję, szczególnie że się niemal nie karze takich czynów... A po gwałcie co, powiedzą że byłaś zbyt pijana żeby składać zeznania? Znamy te historie. Ja kiedyś zadzwonilam na straż miejska po tym jak dotykał mnie i gonił facet gdy miałam 16 lat, powiedzieli czy mają przyjechać a ja że nie bo już jestem
@gansevudei: no on żyje w jakimś mitycznym urojonym świecie gdzie myśli że policja to jakieś nadludzie i serio ci pomogą a prawda jest zupełnie inna. Też miałam sytuację gdzie zgłaszałam i w gruncie rzeczy #!$%@? z tego wyszło, koleżanki mają podobne doświadczenia. Nawet kiedyś miałam namacalny dowód, to zamiast wziąć niebezpiecznego typa, spisali go i odjechali i elo xD
@gansevudei no nie muszą, to fakt
Też nie muszę sprzątać kupy po psie, ale śmierdzic będzie i smrud i wogule, a lepiej zareagować w tym przypadku posprzątać i drugi raz taka sytuacja nie nastąpi
A ja kiedyś jak zadzwoniłem na policję to przywieźli mi lizaka
Możemy się tak targować historyjkami, kto miał gorzej przez policję itd, ale jeżeli nigdzie tego nie zgłosiłas, to za obecny stan w jakim jest ta #!$%@? policja
@gansevudei przecież to mężczyzni zachowują źle i łamią prawo, iii? I powinnaś zgłosić to wtedy na policję. Kropka
Jak ktoś mi okradnie chatę, to mam narzekać, że złodziej jest złodziejem i że powinni go nauczyć, żeby nie kradł, czy powinienem zadzwonić na policję?
A może powinienem zostać nauczonym jak nie zostać okradanym?
Czekam na odpowiedź xD
@Nagini: wyluzuj trochę. Staram się zwrócić Twoja uwagę na to że stosujesz kolektywizm i wszystkich wrzucasz do jednego worka.
I jeszcze zwracasz się do mnie poprzez "wy".
Ty jesteś osobą i ja też nią jestem. Nie jestem grupą.