Wpis z mikrobloga

@NTSW: wyzszy poziom januszostwa, zrob wszystko aby nie zaplacic mechanikowi ;-) Teraz powiedzmy ze masz jakis fach w rekach ale inny janusz robi wszystko zebys Ty nie mial roboty :DDD
  • Odpowiedz
@czarobest: a myslisz ze gdzie wyleje jak nie do kibla albo do studzienki kanalizacyjnej? jak chce przyjanuszowac na oplacie za wymiane to tymbardziej przyjanuszuje na utylizacji. Znalem ja takiego jednego polaczka co jezdzil na parking centrum handlowego i pozniej spuszczal olej do kratki.
  • Odpowiedz
@kjungst: No może masz rację xD. Po prostu sam lubię robić wiele rzeczy sam nie z powodu januszowania, a zwykłej przyjemności i dlatego pytam. Ale jeśli zmieniałbym olej to nie pomyślałbym o zlewaniu go gdziekolwiek, ale może jestem dziwny ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@NTSW: mi nie trzeba, mi lotto co robisz. ale widzisz ile to zachodu, i naprawde jest to warte tych pieniedzy ktore bys wydal u mechanika ? ;-) I taksz masz farta ze filtr oleju masz na wierzchu. W innych markach jest on schowany z dolu badz z tylu, przez co bez patenciarskich narzedzi tego nie zrobisz.
  • Odpowiedz
@NTSW
@kjungst
@kjungst a ja tam go rozumiem. Sam robię wszystko co mogę przy samochodzie. Olej też często wymieniam sam (zużyty podrzucam mechanikowi, który mi robi pozostałe naprawy). Chodzi też o satysfakcję, że jest się w stanie coś zrobić przy samochodzie, a nie o żadne januszostwo.
  • Odpowiedz
@NTSW: filtry od Filtrona....dramat. I jeszcze Castrol( ͡° ʖ̯ ͡°) Az tak cieżko było kupić filtry Manna i olej Motula / Valvo, skoro rzekomo nie oszczędzasz?
  • Odpowiedz
@NTSW: Jak znajdziesz to mógłbyś napisać. Też szukałem jakiś czas temu i nic z tego nie wyszło. Szkoda, bo dekadę wstecz było ich jeszcze sporo. Może ostały się jakieś gdzieś w pobliżu garaży.
  • Odpowiedz
@NTSW :-DDD. Tak na marginesie tez jestem fanem motoryzacji, moj wujek mial wlasny garaz. Nieraz sam sobie czyscilem hamulce, zmienialem olej wysysarka itp. Jednak pewne rzeczy lepiej zostawic mechanikom bo nieraz moj wujek mial klientow co sobie sami zmienili klocki hamulcowe, a potem zdziwko ze nierowno sie zcieraja, bo nie wiedza ze jak fabrycznie ciezko chodzi to trzeba spilowac w kilku miejscach i nasmarowac. A do wymiany oleju trzeba tak naprawde
  • Odpowiedz
@kjungst: Dlatego jak się podniesie podnośnikiem do kół to zawsze trzeba podstawić też jakieś cegły albo coś takiego i wtedy nic się nie stanie jak podnośnik się rozleci.
  • Odpowiedz