Wpis z mikrobloga

Co sądzicie o takim pomyślę. Kupujesz dom pod Warszawą załóżmy za 400 tyś. Wynajmujemy go 12 Ukraińcom każdy płaci po 500 miesięcznie razem 6 tyś. W rok mamy 72 tyś. Minus podatek czyli około 65 tyś. W 6 lat dom nam się zwraca i kupujemy następny #pieniadze #ekonomia #biznes #warszawa
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zielonykubek: po co dom? trzeba ciąć koszty

wystarczy kupić ziemię i kupić jakieś kontenery w których można wyciąć dziury na drzwi + można je ocieplić, żeby zimą tacy Ukraińcy albo studenci nie spali na zewnątrz i pach, mamy lukratywny biznes

poproszę 10% w ramach pomysłu, po trzech latach mogę się zgodzić na obniżkę na 5%
  • Odpowiedz
@FHA96: a, źle Cię zrozumiałem, ale wychodzi że za 400k to nawet w mojej okolicy coś ciężko znaleźć w tej cenie już gotowego do zamieszkania a do Warszawy to mamy dość daleko
  • Odpowiedz
@Zielonykubek: ludzie tutaj Cie dosyć zjechali, bo wiadomo nie masz doświadczenia etc, ale myślę, że sam plan jest realny (może nie za 400k pod Warszawą ), ale na pewno stopa zwrotu będzie lepsza przy podzieleniu domu na małe "klitki". U mnie w małym mieście jest firma, która stawia domy od 0 etc, ale bardziej interesuje mnie ich działalność w wynajmowaniu. Na mojej ulicy jakieś 7-10 lat temu kupili budowlę, wyremontowali
  • Odpowiedz
@Zielonykubek: Pod Warszawą dla 12 Ukraińców to za 400 tys. kupisz samą działkę. Pomysł wbrew pozorom nie jest głupi i tak się robi, ale: rotacja jest duża, musisz znać język rosyjski w stopniu komunikatywnym co najmniej i musisz być przygotowany na dodatkowe koszty (remontu i utrzymania stanu mieszkania w szczególności). Wyciąga się z tego o wiele więcej niż ze zwykłego najmu, jeżeli dobrze zaplanujesz układ pomieszczeń.
  • Odpowiedz