Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 20
@Estelle:
Przez cały okres edukacji jedyni nauczyciele których wspominam jako tych którzy potrafili zaciekawić tym co uczyli byli faceci. Oczywiście są i faceci którzy na nauczycieli się nie nadawali jak i kobiety które były nawet ok.
Z babami jest taki problem że jak poczują jakaś władzę, to włącza im się poczucie wyższości xD
@asd23434asd: Dzięki czemu nauczyciele nie dość że będą zarabiać psie pieniądze, to jeszcze będą powszechnie pogardzani. Powodzenia dla Polski kiedy nikt z młodych nie będzie chciał uczyć w publicznych szkołach i zrodzi to kolejny kryzys w oświacie. Tylko dzieci szkoda w tym wszystkim.
@KaloryfeR: Zależy od szkoły. W średniej miałam kilka nauczycielek, które wręcz zachęcały do nauki swoim podejściem. Jak przez wąsatych januszy z gimnazjum znienawidziłam nauki ścisłe, tak zyskały moją sympatię dzięki tym kobietom. Każdy ma swoje doświadczenia, ja większość pań ze szkoły wspominam dobrze, uczyłam się w "męskiej" szkole i tylko baby traktowały nas równo, ze strony nauczycieli doświadczyłam w większości szowinizmu albo w postaci nienawiści, albo zawyżania ocen itp, no bo