@Royal_Email: liczba wypadków i kolizji z udziałem rowerzystów ogółem zamyka się w Polsce w okolicach 15000
Jakieś przykładowe statystyki z 2017r:
nieprawidłowe skręcanie (6,9%) i wyprzedzanie (6,4%). W ostatnim przypadku winę w niemal 9 na 10 przypadków ponoszą kierowcy (864 na 985 zdarzeń), zaś w przypadku nieprawidłowego skręcania wina częściej leży po stronie rowerzystów (566 na 909 zdarzeń)
Czyli szacując około dwa takie zdarzenia o których mówisz dziennie w skali
Jak ci dzieciaki na parkingu porysują samochód to też są nie do namierzenia.
A czy są jakieś przepisy nakazujące dzieciakom zabawę na parkingu? Bo jednak w przypadku rowerzystów takowe istnieją, za to istnieje dysproporcja w stosunku do innych użytkowników jezdni jeśli chodzi o zabezpieczenie przed ewentualnymi szkodami. Wszystkie pojazdy, od motoroweru po maszyny rolnicze muszą mieć numer rejestracyjny i ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej. Czemu zatem rowerzyści nie dość, że
Nie ma przepisów zakazujących zabawy na parkingach, a Ty tu najwyraźniej miałeś do tej pory problem z tym, że nie ma zakazu dla rowerzystów przeciskających się między samochodami. Teraz zaczniesz się wykręcać, że nie o to Ci chodziło, ale raczej już mam to gdzieś, bo to mój ostatni komentarz w tej dyskusji.
rowerzyści nie dość, że nie muszą uważać na innych (w waszym mniemaniu)
@Royal_Email: jakbyś nie był tępy, to byś użył mózgu i pomyślałbyś, jak to się dzieje, że w żadnym kraju nie ma obowiązkowego OC na rower, ani na wrotki, ani na hulajnogi, ani na budy do biegania.
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
#rower
źródło: comment_vq1PtXQt70E58Fp60eeP2dsqUBaYdKbl.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Jakieś przykładowe statystyki z 2017r:
Czyli szacując około dwa takie zdarzenia o których mówisz dziennie w skali
A czy są jakieś przepisy nakazujące dzieciakom zabawę na parkingu? Bo jednak w przypadku rowerzystów takowe istnieją, za to istnieje dysproporcja w stosunku do innych użytkowników jezdni jeśli chodzi o zabezpieczenie przed ewentualnymi szkodami. Wszystkie pojazdy, od motoroweru po maszyny rolnicze muszą mieć numer rejestracyjny i ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej. Czemu zatem rowerzyści nie dość, że
@Royal_Email: Nigdzie tak nie napisałem, nie
@zordziu:
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@Royal_Email: Nie ma potrzeby zostawiania 1,5 m żeby nie zahaczyć lusterka, wystarczy 20 cm, więc nie wiem o co Ci chodzi.