Wpis z mikrobloga

@szwe: @Duze_p--o: @Dyktus: @Brodeon: @krytyk_naczelny: @seeksoul: Ja go szanuje. Dlaczego? A no bo robił skrupulatnie te filmiki o programowaniu, samorozwoju z motywacyjną otoczką i zebrał fanbase. Teraz ten fanbase jest j----y na hajs i gość kosi ładne pieniądze. Zrozumcie: obecnie nie opłaca się programować, opłaca się mówić i uczyć o programowaniu, co widać po raportach finansowych tego pana
  • Odpowiedz
@Brodeon: Git jest dużo bardziej zaawansowanym narzędziem niż się większości ludzi wydaje. Ludzie znają flow branch-checkout-commit-push-merge, ewentualnie jakiś rebase, cherry-pick, ale to wystarcza głównie przy małych kilku, czy kilkunastoosobowych projektach. Nie wiem czy Aniserowicz porusza takie tematy w tym szkoleniu, ale pracowałem kiedyś z dwoma gośćmi którzy mieli własnie doświadczenie w pracy z gitem w projektach kilkuset osobowych, gdzie w repo było po kilkadziesiąt feature-branchy, gdzie do nich mergowane były
  • Odpowiedz
To jakie tam można automatyzacje poustawiać i jak to skonfigurować na poziomie samego repozytorium to na pewno nie jest wiedza na 1,5h szkolenia.

@LiczbaPi: o tym nie ma internetowych titoriali po 50€
  • Odpowiedz
@LiczbaPi: Masz rację. Natomiast ile z osób które biorą to szkolenie potrzebuje umiejętności na poziomie zaawansowanym? Tylko nieliczni będą pracować w projektach gdzie udział bierze kilkadziesiąt czy nawet kilkaset osób. Większość potrzebuje na start tak na prawdę absolutne podstawy, a gdy ktoś będzie musiał dowiedzieć się czegoś więcej to sam już sobie to ogarnie. Za dużo też nie można dawać początkującym bo jeśli w tym kursie są bardziej zaawansowane rzeczy
  • Odpowiedz