Kruche ciacho, żelka wiśniowa, ganache, prażone migdały, orzechy ziemne w karmelu. A w środku krem - jaglany karmel daktylowo-orzechowy.
Przepis ściśle tajny, moja własna twórczość, może będzie jako tarta w cukierni (✌゚∀゚). Do dekoru czeka w kolejce makowiec dla Padre, kończę, pakuję i modlę się, aby ciacha wytrzymały drogę po wertepach na mym ukochanym Dzikim Wschodzie.
@serioserio: Cudowne. Ale kobieta w wieku karierowym piekąca po nocach wymyślne ciasta dla rodziców na święta to niestety gatunek na wymarciu. Większość miastowych, nawet typowych słoikarek uważa, że w ogóle nie muszą gotować w domu. A w gorące przed świętami idą wpisy typu "ale bd pochłaniała te pyszności jak przyjadę do domu, moja mama to mistrzyni barszczu i bigosu, mam już dość kebabów i mcdolanów". To się naucz gotować jedna z
@przekojot O tempora o mores! Cóż zrobisz ))¯_(ツ)_/¯. U mnie kucharzenie przyszło z wiekiem hah Jeszcze 5 lat temu w licealnych czasach to głupie muffiny robiłam z pudełka typu Dr Oetker. W sumie to ja bardziej lubię dla kogoś coś ugotować i upiec niż dla siebie samej haha Plus wiem, co jem, bez tony cukru i e-cośtam.
Kruche ciacho, żelka wiśniowa, ganache, prażone migdały, orzechy ziemne w karmelu. A w środku krem - jaglany karmel daktylowo-orzechowy.
Przepis ściśle tajny, moja własna twórczość, może będzie jako tarta w cukierni (✌ ゚ ∀ ゚).
Do dekoru czeka w kolejce makowiec dla Padre, kończę, pakuję i modlę się, aby ciacha wytrzymały drogę po wertepach na mym ukochanym Dzikim Wschodzie.
#weganizm #wegetarianizm #pieczzwykopem #gotujzwykopem #vegan2019 #foodporn #jedzenie
źródło: comment_i7XMo14LOnYoPwGU1tYAAlqSUSFOp2Qo.jpg
Pobierzźródło: comment_OMRV7A6ZezX8LKhlmg4wdCvRqHWcB5YR.jpg
Pobierzźródło: comment_hIAB7lE5dxqm9FzG9mUwXLFaBbL1l99W.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@przekojot: no straszne, kto im pozwolił z kuchni wyjść.
Bo nie muszą.
Jak tak cię to boli, to sam zacznij piec ciasta