Wpis z mikrobloga

Przeczytałem jeden przypadkowy wpis na mikroblogu i zaczęło mnie zastanawiać ile osób, które czytają wykop ma zabezpieczony telefon/telefony przed osobami niepowołanymi. Kto ma zablokowany/zabezpieczony telefon tak, że niepowołana osoba nie odblokuje go i nie będzie miała dostępu do często ważnych dla nas danych, kontaktów, wiadomości itd.
Szyfrowanie zawartości pominę, bo mam na myśli tylko blokadę "ekranu", która uniemożliwia przeglądanie zawartości jeśli ktoś nam się dorwie do telefonu kiedy na chwilę wyjdziemy z pokoju ;)

#telefony #security #komputery #android #iphone

Czy masz zabezpieczony dostęp do telefonu?

• Tak (pin, wzór, odcisk palca itd.) 84.8% (168)
  • Nie (każdy może odblokować mój telefon) 15.2% (30)

Oddanych głosów: 198

• 15
@Heibonna: wzór/glif jest spoko jak jeszcze się wyłączy, że nie pokazuje co się "rysuje" :)
@h4d94f038: żona nie nabiera podejrzeń, że "przecież to jest wspólne"? Mam kumpla, którego żona ma dostęp do jego telefonu pomimo zabezpieczenia :D
@Bosayerba: taaa, mam paru takich kumpli co idealnie wpisują się w standardy typu, że co to nie oni, nigdy nie dali by sobą pomiatać kobiecie, kobiety do garów/do kuchni itd., a jak żona zadzwoni gdzie jest, bo miał kupić tylko mleko, a nie ma go już 30 min to biegnie jak pies z podkulonym ogonem i przeprasza, kolejka była itd. Inny z kolei kłamie "przyszłej żonie", że jest w pracy, a
@mwwilk: ale to jest #!$%@? smutne.. chociaż z tym oszukiwaniem to czasem tak trzeba dla zdrowia psychicznego :D no ale co innego jak facet pod żelaznym pantoflem. Najważniejsze jest zachowanie równowagi między partnerami, ten złoty srodek, coś co w dzisiejszej dobie szybkiego życia jest niestety niezwykle rzadko osiagalne
@Bosayerba: to jest smutne i żałosne. Wg. mnie to już może nawet podchodzić pod przemoc psychiczną jak on ma tak wyryte w bani, że cokolwiek nie po jej myśli to ona "sra żarem z dupy" (jak to sam określił). Jak ten kumpel (nazwijmy go A) wracał latem na rowerze z pracy to spotkał drugiego kumpla (nazwijmy go B) przypadkiem i poszli na piwko w plenerze. W trakcie browara zadzwoniła do kumpla