Aktywne Wpisy
KosmicznyPaczek +693
Boski_Emil +714
Dzieńdoberek! Teraz już bez błędu!
Mój ostatni występ w 1z10 zaowocował dość dużą ilością punktów i wielką ilością plusów przy moim wpisie. Dzięki takiemu szczęśliwemu zestawieniu wystąpię dziś w Wielkim FInale 1z10! Mogę tylko gorąco zachęcić wykopowych kibiców do oglądania i komentowania, daję namiary:
Wielki Finał Jeden z dziesięciu
19:00
TVP1
Zaraz spróbuję zawołać poprzednich plusujących, może mi się jakoś uda xD
#1z10 #telewizja #teleturniej #pokazmorde #tvp #rozrywka #hobby
Mój ostatni występ w 1z10 zaowocował dość dużą ilością punktów i wielką ilością plusów przy moim wpisie. Dzięki takiemu szczęśliwemu zestawieniu wystąpię dziś w Wielkim FInale 1z10! Mogę tylko gorąco zachęcić wykopowych kibiców do oglądania i komentowania, daję namiary:
Wielki Finał Jeden z dziesięciu
19:00
TVP1
Zaraz spróbuję zawołać poprzednich plusujących, może mi się jakoś uda xD
#1z10 #telewizja #teleturniej #pokazmorde #tvp #rozrywka #hobby
#budownictwo #ogrod #wiosna #grill #projektowanie #zrobtosam #altanka #domek #architektura #chwalesie
1. Głęboki fundament pod komin kopałeś?
2. Czasami wokół pieca wrzuca się potłuczone szkło albo szamot żeby dłużej temperaturę trzymało i łagodniej oddawało. Ty coś dawałeś czy beton i wełna?
3. Co dzisiaj byś poprawił i doradził bo właśnie na dniach będę zaczynał budować swoją wiatę :)
tutaj jeden mirek też fajnie zrobił https://photos.google.com/share/AF1QipP2IxC5ffv9UX5x9h5ufKxTSYpLYBru969gfTA6rCL4hiMdDp2TgtskTxHKCmrOpA?key=R1EzUGQ0dGdLQ1BoUmJ2YXFsS2lZdWNuaUJ3RFZ3
Tylko beton i wełna
Zrobiłbym szerszy blat bo mam trochę mało miejsca na piec chlebowy, i do tego zlew też zabiera trochę przestrzeni. Komin też może o 4 cegły wyżej i nad grillem dodatkowy kominek wentylacyjny bo mimo wszystko trochę tam dymu leci. Poza tym to może trochę dłuższą posadzkę o 0,5m bo rodzina duża i przy grillu
@kratekk: za tyle to ja bym se życie na nowo ułożył i jeszcze 49000 by zostało.
Bardzo ładne i przytulne miejsce. Jeszcze bym dodał coś z bambusa by nie wiało po nogach.
Prawo budowlane, art 29, punkt 2d (co nie wymaga pozwolenia na budowę):
2176);
Jednocześnie paragraf 30 nie narzuca na altany wymogu zgłoszenia.
Tu definicja altany z tej ustawy o działkach:
rekreacyjno-wypoczynkowy lub inny
BONUS: