Wpis z mikrobloga

Gdzie mozna wyjechac z bombelkami 8 i 6 lvl ? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Raczej gdzies dalej. Bo Europa juz w sumie ogarnieta dosc dokladnie.
Ma byc cieplo, plaze, niekoniecznie jakies wyspy...

Lot moze byc dlugi, ale lepiej,zeby byl dosc wygodny. Bez 20godzin w nocy na lotnisku.
I ma byc bezpiecznie i dosc cywylizowanie. Bylem w Azji poludniowo-wschodniej na wyjebce z plecakiem i jakos ich tam nie widze. Meksyk odpada, bo zbyt niebezpiecznie, Ameryka Poludniowa tez z tego samego powodu.

Azja moze i git, ale troche chyba zbyt egzotycznie jak na pierwszy tak dlugi wyjazd. Ktos cos poleci? Byl z dziecmi?
Jakies Bali? Inne Karaiby? Jakies Malediwy beda drogie i dzikom sie nudzic bedzie na wiecej jak tydzien.
Zostaly chyba Hawaje. ladnie, ezgotycznie, cywilizacja i bezpiecznie.

Termin w sumie obojetny. Budzet tez w granicach rozsadku bez znaczenia.
I najchetniej nie hotel tylko kwatera osobna.

Na #kite #surfing i #nurkowanie jeszcze za male.

#podrozujzwykopem #podroze #tanieloty #latanie #wakacje #gownowpis
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bigger czego chiny slabo? Przeciez to kraj lepiej rozwiniety niz polska pod wzgledem infrastrukturalnym. Do tego bezpieczny. Zroznicowany i sporo roznego rodzaju atrakcji dla dzieci. Dodatkowo mozna polaczyc z hong kongiem obok i ogarnac disneyland.
  • Odpowiedz
Glupie pytanie: Nie p----i tam ?

@bigger: Jak jest czas sztormów to wiesz jak jest. Od maja do października jest elegancko i bardzo komfortowo, to nie polska pogoda, że masz p---------e i 30 stopni albo przymrozki. Sufring jak pisałem i jest tu u nas kilka szkółek dla początkujących. Znam tych ludzi, a nurkowanie to nie wiem ale widziałem, że jest chyba jakaś baza czy coś w Mullaghmore bo kompresor stał
  • Odpowiedz
To ile tam stopni jest? Woda pewnie taka nie za ciepla.. ? ;-)

W wakacje da radę się kapać w majtkach i nie jest źle. Tu trzeba uważać na słońce na plaży bo niby 20-25 stopni ale można się strasznie zjarać więc jakieś kremy z filtrami. Atlantyk bardzo spokojny i małe przypływy więc u nas całe plaże mocno odkryte. Zielska nie ma i jakiegoś syfu na plaży, woda bardzo klarowna ale k------o słona.
  • Odpowiedz
@bigger: Dżejzas nie wiem, tu jest wiocha i koniec świata więc deska, rowery (w Bundoran jest wypożyczalnia), puby do chlania. Jakieś jaskinie w Enniskillen, sporo zamków, ruin do zwiedzania. W Bundoran w lato jest wesołe miasteczko, diabelskie koło już stoi. Kino jest, miejsca zabaw dla dzieci, świetny basen z falami. Chyba w Ballyshannon na zalewie są żaglówki i kajaki do wynajęcia. Tu na potokach uprawiają kajakarstwo górskie na takiej rzece
  • Odpowiedz