Aktywne Wpisy
Phantom-Zero +1
#gotowanie Co robicie z mięsem od rosołu? Nie lubie go a mieszkam sam. Macie jakieś patenty żeby go nie zmarnować?
banans +37
Abstrachując o tej całej dyskusji o samej pandemii i tego czy to było sztucznie czy naturalnie wywołane, zauważyłem że od 2020r. zmieniło się bardzo wiele rzeczy, ale najbardziej, to to że ogólnie ludzie się bardzo zmienili, tak jakby ktoś Nam wtedy "przestawił" coś zbiorowo w naszych mózgach. Jest o wiele trudniej o wartościowe znajomości, nie mówiąc już o szukaniu tej drugiej połówki. Też od tamtej pory czuć że tak jakby energia świata
Raczej gdzies dalej. Bo Europa juz w sumie ogarnieta dosc dokladnie.
Ma byc cieplo, plaze, niekoniecznie jakies wyspy...
Lot moze byc dlugi, ale lepiej,zeby byl dosc wygodny. Bez 20godzin w nocy na lotnisku.
I ma byc bezpiecznie i dosc cywylizowanie. Bylem w Azji poludniowo-wschodniej na wyjebce z plecakiem i jakos ich tam nie widze. Meksyk odpada, bo zbyt niebezpiecznie, Ameryka Poludniowa tez z tego samego powodu.
Azja moze i git, ale troche chyba zbyt egzotycznie jak na pierwszy tak dlugi wyjazd. Ktos cos poleci? Byl z dziecmi?
Jakies Bali? Inne Karaiby? Jakies Malediwy beda drogie i dzikom sie nudzic bedzie na wiecej jak tydzien.
Zostaly chyba Hawaje. ladnie, ezgotycznie, cywilizacja i bezpiecznie.
Termin w sumie obojetny. Budzet tez w granicach rozsadku bez znaczenia.
I najchetniej nie hotel tylko kwatera osobna.
Na #kite #surfing i #nurkowanie jeszcze za male.
#podrozujzwykopem #podroze #tanieloty #latanie #wakacje #gownowpis
@bigger: Jak jest czas sztormów to wiesz jak jest. Od maja do października jest elegancko i bardzo komfortowo, to nie polska pogoda, że masz p---------e i 30 stopni albo przymrozki. Sufring jak pisałem i jest tu u nas kilka szkółek dla początkujących. Znam tych ludzi, a nurkowanie to nie wiem ale widziałem, że jest chyba jakaś baza czy coś w Mullaghmore bo kompresor stał
https://www.wykop.pl/wpis/36790507/byl-ktos-na-martynika-karaiby-normalnie-na-dowod-t/
ale USA wpadlo.
Azja do mnie nie przemawia. Za duzy gwar, halas i harmider. Mam jakies dziwne wkrety,ze mi dzieciak zginie w takim 30 milionowym Tokio. (✌
Rozeznam temat. Jak tam sie sensownie z Polszy dostac?
Takie moje polacko-wiesniacko-biedackie myslenie.
Sa fajne miejsca gdzie to nie tak bedzie wygladac? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
DZIEKUJE!
@Taidonk: Takie sa zalozenie wyjazdu niestety.
W wakacje da radę się kapać w majtkach i nie jest źle. Tu trzeba uważać na słońce na plaży bo niby 20-25 stopni ale można się strasznie zjarać więc jakieś kremy z filtrami. Atlantyk bardzo spokojny i małe przypływy więc u nas całe plaże mocno odkryte. Zielska nie ma i jakiegoś syfu na plaży, woda bardzo klarowna ale k------o słona.
Takie typowe dzieciarksie atrakcje :D
Pomijam oczywistosc czyli bylejakosc wizzaira i roznice w standardzie obu linii.
Do Kato mam blizej.