Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Ojciec znalazł mały różowy diamencik. Nie mamy pojęcia z zakresu #jubilerstwo #diamenty a chcielibyśmy się dowiedzieć czy to prawdziwy diament, czy jest coś warty. Oczywiście ojciec jest obsrany, że jeśli to prawdziwe, to jubiler poznawszy wartość, wsadzi mu kose w żebro ( )
jak bezpiecznie sprawdzić wartość diamentu i ew sprzedać ?

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania:
posłuchaj mnie uważnie, jutro o 19:45 masz samolot do meksyku.
Bilet wyśle Ci zaraz na e mail. Gdy wyjdziesz z lotniska pod czerwoną budką telefoniczną jest skrytka,
otwórz ją tajnym hasłem : hajduszoboszlo. W niej znajdziesz nowy dowód osobisty,
3000 pesos i kluczyki do mieszkania na przeciwko. Od dziś nazywasz się
Juan Pablo Fernandez Maria FC Barcelona Janusz Sergio Vasilii Szewczenko i jesteś rosyjskim imigrantem
  • Odpowiedz
@helga-von-klusken: nie opowiadj głupot. Lusto zarysuje. Ci kwarc.( Czyli inne szklo) rubin szfir its. To nie jest wyznacznik że jest to diament. Przejechane po nim papierosem ściernym ( no patyczek do manicure) gradacji 400- 600 zarysuje cyrkonie .szkiełko itp. Nie ruszy diamentu. A sam kamień be oprawy również jest dużo warty ( o ile to diament)
  • Odpowiedz
Nie do końca chyba wiesz o czym mówisz. Jestem z zawodu złotnikiem i zajmuje się tym na co dzień. Nie bardzo wiem czemu wyskakuje są z inwestycyjnymi? One nie nadają się na biżuterię? Czym się różnią ich właściwości fizyczne i chemiczne ? Kamien który oprawiam nie ma dla mnie znaczenia czy ma certyfikat czy nie. Przecież są również rozowe dziamenty ( natrulane bez poprawek) mowisz że oalcisz 50e za diament - więc
  • Odpowiedz