Wpis z mikrobloga

Eksperymenty z tuszem UV, jak się goi, czy efekt nadal intensywny po zagojeniu, jak z efektem po roku, jak zachowuje się z wymieszaniem z innymi kolorami, czy „clear” goi się rzeczywiście „niewidzialnie” czy zachowa się podobnie do białego tuszu. Jak zachowa się gdy igła wejdzie za głęboko, jak wyglada podczas gojenia się itd. Itp. Czas pokaże,
#tatuaze #tworczoscwlasna #tattoo
PonySlaystation - Eksperymenty z tuszem UV, jak się goi, czy efekt nadal intensywny p...

źródło: comment_30vj8jLEazRe1rga6xQJX6CckMJIieYY.jpg

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MemoryStick: dobre pytanie, są na ten temat podzielone opinie. Długo zwlekałam z testowaniem tych tuszy - nie są nowością ale przez parę lat mówiłam sobie „poczekam jak to będzie za pare lat”.
Nie ma dowodów na to czy są szkodliwe tak samo jak i nie ma dowodów na to by zwykle tusze były szkodliwe. Ale nie oznacza też, że są bezpieczne - ciężko zdobyć informacje na temat składników bo rynek
  • Odpowiedz
@CzeXD: dobre pytanie, będziemy testować jak się zagoi bo mamy laser w studio :) chociaż tak jak różowy powinien zejść, tak czysty raczej nie zejdzie, domyślam się że odbije światło lasera.
Mam pare znajomych którzy dostali reakcje alergiczne na tusze i po prostu dostali antybiotyki/maść od doktora i po miesiącu jest ok
  • Odpowiedz
@CzeXD: no to wiadomo tak se xD ale tutaj (chyba noga) to luz albo też przedramię, ale w sumie po co mówić o usuwaniu, zawsze wcześniej na próbę można sobie wytatuować gdzieś kropkę
  • Odpowiedz
@CzeXD: na starym tatuażu dodałam „kropki” i jedną z kropek specjalnie wrzuciłam igłę głęboko, żeby właśnie zobaczyć jak proces „blow out” wyglada na świeżo oraz jak się ta kropka zagoi.
Zafascynowało mnie to bardzo, ponieważ w momencie gdy dostałam się do trzeciej warstwy (za głęboko) to zobaczyłam jak się tusz rozlał pod skórą dookoła, wyglądało to pięknie w porównaniu do czarnego tuszu, który jak się rozleje pod skórą to widać
  • Odpowiedz