Aktywne Wpisy

r5678 +44
Co papież zrobił złego?
Ja tam go lubiłem bo miał pozytywny wpływ na społeczeństwo. Zwłaszcza że żyłem za jego czasów i nie jest to dla mnie jakaś historyczna postać. Jego smierc zjednoczyła nawet pseudo kibiców kiedy się pojednali tego dnia i przeciwne drużyny które się dosłownie zabijały związali ze sobą szaliki. Nigdy wcześniej ani nigdy później nie było takiego przypadku w tej społeczności.
Mam dystans do tej całej papiezowej sprawy lubię się
Ja tam go lubiłem bo miał pozytywny wpływ na społeczeństwo. Zwłaszcza że żyłem za jego czasów i nie jest to dla mnie jakaś historyczna postać. Jego smierc zjednoczyła nawet pseudo kibiców kiedy się pojednali tego dnia i przeciwne drużyny które się dosłownie zabijały związali ze sobą szaliki. Nigdy wcześniej ani nigdy później nie było takiego przypadku w tej społeczności.
Mam dystans do tej całej papiezowej sprawy lubię się

W piątek przyjąłem spadek po babci, meble, bibeloty, trochę pościeli - myślałem, że to formalność. Dzisiaj ktoś mi powiedział, że dziedziczy się długi i aż mi serce stanęło bo babcia nabrała chwilówek na ponad 100k. Błagam napiszcie, że ja nie będę musiał tego płacić.
#pieniadze #banki #dlugi #spadek #pytanie #finanse
#pieniadze #banki #dlugi #spadek #pytanie #finanse

Argument że rząd ma ludzi od PR a nauczyciele nie mają jest słaby. Strajk popiera opozycja która gdyby chciała pomóc to pożyczyła by im ludzi od tego. Dodatkowo ZNP to duży związek którego stać na człowieka od PR. +nauczyciele wychodzą z dużo lepszej pozycji niż rząd.
1. Organizacja strajku w egzaminy
2. Olanie egzaminów gimnazjalnych to porażka. Pokazali gdzie mają dzieci. Tutaj możliwy sukces przerodził się w porażkę.
3. Straszenie maturzystów niedopuszczeniem do matur jest największą porażką nauczycieli. (maturzyści są już dopuszczenie do głosowania. Rząd im zrobi dobrze robiąc amnestie dzięki czemu może zyskać trochę głosów.)
4. Zawieszenie strajku na święta. (strajk który zawiesza się bo święta to trochę lipny strajk)
Co według mnie powinni zrobić
1. Organizacja strajku w egzaminy
2. Zorganizowanie egzaminów (pokazują że dzieci są najważniejsze)
3. Dopuszczanie maturzystów do matur oraz organizacja ich.
4. Nadal nie prowadzić zajęć edukacyjnych.
Dzięki takiemu zabiegowi pokazują że dzieci są najważniejsze ale nadal nie podadzą się w walce o lepszy byt.
Rząd nie może sobie pozwolić na zbyt długą przerwę w edukacji dzieci. Dodatkowo Rodzice zaczęli by się wkurzać o to że nie mają co robić z dziećmi.
Tak więc uważam że nauczyciele zaczynają dość mocno przegrywać strajk.
#polityka #strajknauczycieli
@Yurakamisa: Tylko czy strajkowanie w święta ma jakikolwiek sens?
@Jebwleb: Po tobie za to można się spodziewać przekazu partyjnego nawet w święta ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@Yurakamisa: przeciez to sie wyklucza xD
@Yurakamisa: nie gdzie oni maja dzieci tylko gdzie rzad ma dzieci. rzad wiedzial o strajku od ponad 4 miesiecy, pewnie tez wiedzial kiedy egzaminy wypadaja i co? #!$%@? xD
@MangoZjem: strajk trwa a jednak nauczyciele wracają do pracy na te 2 godziny aby przeprowadzić egzaminy
@MangoZjem: rząd zorganizował egzaminy tak więc wychodzi z tego że to tylko nauczyciele mają dzieci w dupie.
@Yurakamisa: to gowno nie strajk bo swiadczy o tym ze sie uginaja tak samo jak w przypadku swiat - co wysmiales
@Yurakamisa: wszedzie? az tak w sumie nie jestem na biezaco ;p
@MangoZjem: Nie wiem jak u ciebie ale u mnie w szkole nauczyciele zawsze powtarzali że są tu dla nas uczniów i takie pierdu pierdu. I to nie jest ugięcie się tylko zostało by potraktowane jako dobry gest ze strony nauczycieli i spełnienie ich obowiązków.
@Yurakamisa: i dowod dla rzadu ze moga miec dalej #!$%@? na nauczycieli bo jak przyjdzie co do czego to do szkoly i tak wroca