Wpis z mikrobloga

Dzięki stworzonemu przez siebie algorytmowi w lipcu 2016r i współpracy kilkunastu różnych obserwatoriów radiowych udło jej się zasymulować niejako jeden wielki radioodbiornik o średnicy zbliżonej do kuli ziemskiej. Reakcja Katie Bouman po uzyskaniu wstępnej wizualizacji czarnej dziury odległej od nas o 50 mln lat świetlnych.

#kosmos #reddit #nauka #historiajednejfotografii trochę #szaramyszkadlaanonka ( ͡º ͜ʖ͡º)
lubie_jablka - Dzięki stworzonemu przez siebie algorytmowi w lipcu 2016r i współpracy...

źródło: comment_Bqr7Zak8JsZqdEpVwuKYh4hh1AExcE5H.jpg

Pobierz
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ale_SMIESZNY_repost: To, że nie ma na komputroniku dysków 80TB nie znaczy, że takie nie powstały. Nie zdajesz sobie sprawy o ile mocniejszy jest sprzęt tworzony na potrzeby naukowe od tego na rynek konsumencki, do fortnajta
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@mleko3-2procent Myślałem że wpis o kosmosie dostanie 30 plusów od pasjonatów. A tu setki plusów i jeszcze afera Hur Dur kobiety nie nadają się do nauki( ͡º ͜ʖ͡º). A potem jeszcze zrobili z tego wojnę #urojeniaprawakoidalne kontra #bekazlewactwa . Wrzuciłem, bo poza naukowym kontekstem podoba mi się to zdjęcie estetycznie radość z czegoś, co dla innych wygląda jak oko Saurona. Osiągnięcie po
  • Odpowiedz