Wpis z mikrobloga

Stoję sobie przed chwilą pod polibudą na przejściu dla pieszych i widzę jak z tramwaju wychodzą kanary i jakiś grubas 40letni w typie takiego Janusza. Stoję i widzę jak grubson chce s--------ć ale kanary blokują mu przejście czyli bileciku się nie miało hehe. Widząc to uznałem że postoję i popatrzę bo i tak to pewnie będzie najciekawsza rzecz jaka mnie dzisiaj spotka.
Stoję sobie i cisnę bekę kiedy jakąś babka ok.35lat z córkami załącza się że złodzieje normalnych ludzi atakujo, a ja jako że w------e w konsekwencje i normy społeczne uznałem że to idealna okazja na lekcje życia dla młodych stojących obok tej babki.
-ale o co pani chodzi, gość nie miał biletu i chce uciec to mogą go blokować
-hurr durr ale ja to widziałam zdaleka i oni go zaatakowali(no k---a byłem świadkiem jak ten tramwaj podjeżdża i cała trójka wysiada)
-nikogo nie zaatakowali tylko facet zwyczajnie nie miał biletu i chcą mu wystawić mandat
-ja już miałam kilka takich sytuacji bla bla kanary złodzieje hurt durr
-no jak jeździsz bez biletu to się nie dziw że mandaty wylapujesz kobieto xD ja mam kartę miejską i nie mam takich problemów
-sluchaj szczylu nie jesteśmy na ty to po pierwsze(w tym momencie trochę parsknałem śmiechem bo nic mnie nie bawi jak ten tekst xD) i coś tam o szacunku do starszych

A ja z szelmowskim uśmieszkiem się nad nią lekko nachylam bo babka z 1.60 miała a ja ok. 1.9m i wyjeżdżam

-Coś jeszcze masz do powiedzenia bo mam cały dzień?

Po tym tekście tylko coś tam odpysknęła i polazła bronić tamtego grubasa bez biletu xD jeszcze jeden kanar jak akurat nie był zajęty blokowaniem go to chyba usłyszał część moich pyskówek bo zerkał co jakiś czas na nas.
Żebyście wiedzieli tę furie w jej oczach, żebyście wiedzieli tą stratę autorytetu w oczach jej córek(na oko miały jakieś 9-11lat)... To był dobry dzień.

#warszawa #kanary #komunikacjamiejska #czujedobrzeczlowiek #madki
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach