Aktywne Wpisy

Kantar +19
Moja żona jest w ósmym miesiącu ciąży.
I tak skomentowałem dziś, że wygląda jak spompowana i ogólnie ciąża nieźle zmienia (pobrzydza) twarz itd.
Ale nie tak negatywnie, tylko ogólne przemyślenie bo wiadomo, że po ciąży to zniknie. Więc nie nazywam ją ogólnie brzydką tylko akurat w tym konkretnym stanie, że wygląda gorzej.
Daaawno tak się nie obraziła. Nie wiem czy to hormony czy faktycznie aż tak mocno pojechałem. xD Ale nie wydaje
I tak skomentowałem dziś, że wygląda jak spompowana i ogólnie ciąża nieźle zmienia (pobrzydza) twarz itd.
Ale nie tak negatywnie, tylko ogólne przemyślenie bo wiadomo, że po ciąży to zniknie. Więc nie nazywam ją ogólnie brzydką tylko akurat w tym konkretnym stanie, że wygląda gorzej.
Daaawno tak się nie obraziła. Nie wiem czy to hormony czy faktycznie aż tak mocno pojechałem. xD Ale nie wydaje

danek01 +20
Czy macie jakieś hasła lub powiedzonka które kojarzą was się odrazu ze zmarłymi dziadkami?
Mój dziadek zawsze na pytanie „po co?” Odpowiadam mi „poco to się nogi nocą” xd
Mój dziadek zawsze na pytanie „po co?” Odpowiadam mi „poco to się nogi nocą” xd

![W Medyce ruszył protest rolników. Jesteśmy na miejscu! [AKTUALIZACJA]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/cd428a75fd2e52557dd8ae0799972e0d4dffcfc6596884c69a362f5cf87bc3f4,q80.jpg)

#programowanie
Robię małą automatyzacje na Internet Explorer (na chromie i firefoxie strona nie działa) korzystając z Selenium. Niestety po kilkunastu krokach napotkałem blokadę a dokładnie pobieranie pliku. Gdy klikam ikonke pobierania to wyskakuje na dole okienko popup/prompt i kod pythonowy zatrzymuje się i dalej nie idzie - jak by miał breakpoint. Chciałem wyłączyć możliwość pojawiania się komunikatów w IE ale niestety w IE 11 nie ma pewnych opcji i nie da się wyłączyć tego. Nie wiem jak mógłbym pominąć te wyskakujące okienka i żeby pliku po kliknięciu przycisku download się pobrał na dysk.
Jest jedna opcja która przyszła mi do głowy jednak nie dokonuje działa bo kod się nie wykonuje jak wyskoczy ten popup, mianowicie mogę wykorzystać skrót klawiszowy ALT+S i wtedy w tym popupie kliknie się Save jednak z przyczyn wymienionych wyżej to polecenie nie chce się wykonać.
Macie jakieś pomysły jak to zrobić?
@PiotrokeJ: Daj screena z tego okienka, bo nie do końca wiem o czym mówisz. Czy to okno przeglądarki, popup na stronie, itp. To się inaczej rozwiązuje.
Czy obok pobrania pliku strona wykonuje jeszcze jakąś akcję?
Planujesz później coś z tym plikiem robić?
źródło: comment_pqSPUbDkJeA1nrnVrmFdda6C94zFxWkD.jpg
PobierzSprawdź też obsługę popup Windows selenium, lub można zaimplementować jakieś inne narzędzie w kodzie selenium, jakiś klikacz.
Mozesz też spróbować wywołać procedurę js bezpośrednio
Ja implementowałem jeszcze robota no i odpalałem metode JS bo nie mogłem jednego buttonu kliknąć przez lokalizację, bo okienko po PPM było aplikacji a nie IE.