Wpis z mikrobloga

@peetee szkoda, se pewnie schowaja do archiwum a przez kolejne 20 lat plyta bedzie wygladala tak jak wyglada.

Btw. Na architekturze jest magisterka? Myslalem ze tytul architekta po prostu :D
  • Odpowiedz
@szybonit: @goedenavond: dokładnie tak, z tym że to niezależna konstrukcja do budynku

ciekawy temat i detale wyglądają super. Było robione w revicie? Wrzucisz więcej wizualizacji?

@szuszu65: detale? :P tu nie ma praktycznie żadnych detali. Robione w skeczapie. Jak już skończę, obronię się i
  • Odpowiedz
@peetee: a jesteś w stanie oszacować jakiego rzędu kwoty (np. /mieszkanie, bo na pewno wszystko zależy od wielkości bloku) pochłonęłoby rozwiązanie projektowane przez Ciebie? :D
  • Odpowiedz
się sprowadza w zasadzie tylko do pomalowania ładnie ścian - bo na tyle obiektywnie nas stać.

@peetee: nawet na tyle nas nie stać, bo rzadko kiedy to jest pomalowane ŁADNIE. Z reguły jakieś pstrokate kolory w brzydkie wzory...

Btw. a jak by wychodziło pomalowanie takiego bloku na jakiś ładny biały odcień + drewniane wstawki między oknami? Coś jak w linku poniżej. Moim zdaniem nie jest to jakieś nie wiadomo jak
  • Odpowiedz
@szybonit: coś wcześniej próbowałem liczyć, jak jeszcze starałem się trzymać się realizmu - chciałem aby moduły które są doczepiane do mieszkań były "na zamówienie" dzięki czemu duża część kosztów była przerzucona na mieszkańców. Za bardzo jednak mnie to ograniczało i przestałem liczyć cokolwiek bo to za dużo czasu zajmowało. Jak skończę to postaram się coś oszacować, ale to nie jest łatwe :).
  • Odpowiedz
Pewnie! Jestem po prostu ciekawa, czy takie rozwiązanie, które z pewnością znacząco podniesie standard nieruchomości, mogłoby w przypadku bloków z płyty stojących w centrach miast, znacząco podnieść też wartość takiej nieruchomości w odniesieniu do poniesionych kosztów :)
Trzymam kciuki za skończenie pracy i obronę!
  • Odpowiedz
Btw. a jak by wychodziło pomalowanie takiego bloku na jakiś ładny biały odcień

@Nagor: ale pytasz się o koszt czy o co? :) Bo jak o koszt to nie mam pojęcia. Natomiast relatywnie pewnie dość niewielki.

Trzymam kciuki za skończenie pracy i
  • Odpowiedz