Wpis z mikrobloga

@Moritia cebula w srodku sie szkli i mieknie zamiast sie przypalac nadajac calosci aromatu. Dodatkowo kaszanka nie wysycha i rowniez sie nie przypala. Podobnie mozna robic w folii warzywa na grilla do zagryzienia np. Szparagi, papryke, cebulke, marchew, ziemniaki i co dusza zapragnie.
  • Odpowiedz
@Moritia wyciagam w zaleznosci od tego jakie kto lubi, pierwsza partie sprawdzam odchylajac sreberko z jakiejs kaszanki i sprawdzajac czy juz cebula doszla, albo po prostu nakladam komus na talerzyk kto sie zglosi do testu i jezeli jeszcze przydaloby jej sie polezec to zawijamy sreberko z powrotem i odkladamy. Ale zazwyczaj sie po prostu uchyla sreberko na grillu i widac. Trzymajac dostatecznie dlugo na kaszance zrobi sie nawet spieczona skorupka grubosci
  • Odpowiedz
@lukasz-lux: Tydzień temu zawiozłem żonę i syna do teściowej na wieś. Rozpaliłem małego grilla (taki jak na stacji benzynowej po około 25zł). Upiekłem sobie 4 laski kiełbasy. Jedną jeszcze na śniadanie zjadłem. Do tego 4-pak na wieczór. W ten weekend przyjechałem po rodzinkę. W piątek popracowałem (teściowa wdowa i jak to na wsi zawsze jest robota). Wieczorem z braćmi żony piwko i grill. Sobota podobnie tylko jeszcze samochód po zimie
  • Odpowiedz