Wpis z mikrobloga

@Przegrany_Joker: To zależy

Masa badziewia siedzi na wordpress i jak będziesz polować na zlecenia to lwia część robót to: prestashop / wordpress albo stary drupal. Ale jak przyjdzie Ci szukać pracy w dużych firmach to tam są projekty autorskie na larvie symfony albo czymś innym. Wordpress gdzieś tam pewnie maja ale nawet nie będziesz o nim wiedział
  • Odpowiedz
@Przegrany_Joker: jave? To tak jakby co innego :P Wiadomo - jak już w czymś piszesz to inne języki jest łatwiej przyswoić ale java jest strasznie obiektowa. No i ją kompilujesz - php jest interpretowalny.
Generalnie to nawet nie wiem jak to porównać... Java jest spoko jak piszesz apki na desktop/mobile, jest cross platformowa bo wymaga tylko środowiska java. PHP nadaje się tylko do backendu aplikacji webowych.

Dziwnie tak przeskoczyłeś z
  • Odpowiedz
@Przegrany_Joker:
1. Nie wybiera się drogi kariery zawodowej po składni języka xD
2. Jak cię składnia języka może zniechęcić w pół roku, to nie wróżę przyszłości w tej branży.
3. Jak chcesz iść w Jave, to idź od razu.
  • Odpowiedz
@Przegrany_Joker: Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że javascript != java...
Java podobno jest spoko jako backend ale ja nie próbowałem. Pisałem banalne apki desktop żeby zaliczyć na studiach ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co Ci przeszkadza w $? xD Brak deklaracji typów zmiennych czy jak?
  • Odpowiedz
@Przegrany_Joker: acha "$" to składnia, nosz #!$%@?, jakbyś powiedział, że nie widzisz zastosowania do traitów lub wolałbyś, aby psr-4 miało inną strukturę i tym podobne zarzuty to jeszcze miałoby to jakikolwiek sens, ale pisanie, że "$" Cię #!$%@? świadczy o żadnej znajomości języka, a szukanie innych języków nie ma jakiegokolwiek sensu w tym kontekście. Jak dobrze zaznaczyl @Pan_Jerzy, a średnik cię nie irytuje?
  • Odpowiedz
Co Ci przeszkadza w $? xD Brak deklaracji typów zmiennych czy jak?

@Pan_Jerzy: w PHP jest deklaracja typów zmiennej ale niestety tylko przez IDE + Doc, ale jest już faktyczna deklaracja typów zwracanych od 7.x i parametrów przyjmowanych.

jak się nie pisze gównokodu to już nie jest przeszkoda.
  • Odpowiedz