Aktywne Wpisy
Kacaniec +17

Dejcie mi jakiegoś plusa albo słówko na otuchę, bo od godziny siedzę przed stroną internetową i od umówienia się na wizytę do psychologa celem zdiagnozowania mnie dzieli mnie jedno kliknięcie, a ja mam blokadę w głowie. xD
Nie wiem czemu jestem takim durniem, że coś, co wy robicie w sekundę, ja nie potrafię tego załatwić od ręki, tylko zwlekam miesiącami.
Nie wiem czemu jestem takim durniem, że coś, co wy robicie w sekundę, ja nie potrafię tego załatwić od ręki, tylko zwlekam miesiącami.

#php
praca jako programista php to głównie projekty przy wordpresie?
Komentarz usunięty przez autora
Spójrz na oferty pracy na justjoin.it (https://justjoin.it/all/php )
Uczysz się Laravela i spokojnie wyjdziesz po za wordpress ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Masa badziewia siedzi na wordpress i jak będziesz polować na zlecenia to lwia część robót to: prestashop / wordpress albo stary drupal. Ale jak przyjdzie Ci szukać pracy w dużych firmach to tam są projekty autorskie na larvie symfony albo czymś innym. Wordpress gdzieś tam pewnie maja ale nawet nie będziesz o nim wiedział
patrze na php to ma dość brzydką składnie i po takim pół roku kodowania może mnie zniechęcić do dalszej nauki
Generalnie to nawet nie wiem jak to porównać... Java jest spoko jak piszesz apki na desktop/mobile, jest cross platformowa bo wymaga tylko środowiska java. PHP nadaje się tylko do backendu aplikacji webowych.
Dziwnie tak przeskoczyłeś z
1. Nie wybiera się drogi kariery zawodowej po składni języka xD
2. Jak cię składnia języka może zniechęcić w pół roku, to nie wróżę przyszłości w tej branży.
3. Jak chcesz iść w Jave, to idź od razu.
Co rozumiesz poprzez dziwną składnię? Co Ci się nie podoba?
Java podobno jest spoko jako backend ale ja nie próbowałem. Pisałem banalne apki desktop żeby zaliczyć na studiach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co Ci przeszkadza w $? xD Brak deklaracji typów zmiennych czy jak?
no zerkam na składnie a tam $$$$$$$$$$$$$
@Pan_Jerzy: w PHP jest deklaracja typów zmiennej ale niestety tylko przez IDE + Doc, ale jest już faktyczna deklaracja typów zwracanych od 7.x i parametrów przyjmowanych.
jak się nie pisze gównokodu to już nie jest przeszkoda.