Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
Hej, czy ktoś z was producentów, entuzjastów muzykowania, hobbystów, posiada bądź miał do czynienia z Rolandem System-1. Mam wielką chęć zakupu tego syntezatora ale nie jestem pewien jednej rzeczy. Czy plugout sh-101 jest fabrycznie preinstalowany na urządzeniu, czy trzeba go dokupić oddzielnie? Bo w internetach nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.
#syntezatory #produkcjamuzyki #tworzeniemuzyki
lubie_banany - Hej, czy ktoś z was producentów, entuzjastów muzykowania, hobbystów, p...

źródło: comment_ZgXoEoWpRTOONi1ncgbEaPZs5nzh2XW9.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lubie_banany: W ogóle czemu chcesz mieć kupę w studio?

Taniej wyjdzie zdjąć majty i nasrać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ten synth to taka padała brzmieniowo i funkcjonalnie, że ludzie raczej się go pozbywają. BTW hybrydy nie działają. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Były takie próby.

Jak chcesz kupić sobie VA to używana Supernova jest lepszym pomysłem. Możesz też kupić mikrokorga, który zawsze jest
  • Odpowiedz
  • 0
@RitmoXL: Szukam jakiegoś syntha z klawiaturą i z bezpośrednim dostępem do wszystkich funkcji prosto z panelu a nie grzebanie w menu żeby zmienić np kształt oscylatora. Posiadam już Korga Monologue, Volca Bass (będę sprzedawał), Waldorfa Blofelda, Rolanda TR-8 i Yamahę SY77. Myślałem też o Novation Bass Station lub K-Station, tylko ciężko go dorwać na aukcjach. Fajny jest też Mutable Instruments Shruti XT. Może jakieś propozycje?
  • Odpowiedz
@lubie_banany: Syntezatorów to już masz sporo, jak dodamy do tego zapewne wersje VST to mamy już pokaźny arsenał. Trochę nie widzę sensu kupować w twoim przypadku kolejnego syntha w ogóle.

Jak już to raczej coś poly i takiego jak korg minilogue XD czyli coś innego co już masz.

W ogóle to sobie daruj syntha i kup sobie jakiś Groovebox. Najlepiej Maschine haha.

( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@RitmoXL: Maschine też mam ( ͡° ͜ʖ ͡°). Bawie się ostatnio w live akty i chciałbym się zaopatrzyć w synth którym mógłbym pokręcić i poeksperymentować z barwami na żywo, trochę bardziej zaawansowany w edycji niż monologue i volca bass. System 1 jak dla mnie brzmi dobrze, szczególnie filtr jest bardzo że tak powiem muzyczny. Tylko komórek na barwy mało jak na instrument rodem z XXI wieku
  • Odpowiedz
@lubie_banany Tanie synthy ma dobre rzeczy novation. Polecam Circuit Mono Station tylko to jest kolejny Monosynth. Sekcje modulacji jest boska bo to jeden knob i parę przycisków. Do live bajka. Z polysynthow to właśnie mininova jest spoko i ma naprawdę fajny edyor. Tylko na live to jest tak, że musisz sobie te dźwięki przygotować. Inaczej edycja jest trochę utrudniona. W kwestii nowego Elektrona to mogę powiedzieć tylko tyle, że jest spoko
  • Odpowiedz