Aktywne Wpisy

Duniksond +305
Juleczki, przypominam Wam niewygodną prawdę - dzisiejsza "moda" na szerokie ubrania wynika tylko i wyłącznie z tego że nie chce Wam się dbać o siebie, jesteście spasione i same sobie wmawiacie "body positive".
#modadamska #plodnajulka #logikarozowychpaskow #rozowepaski #ubrania #feminizm #julka #licbaza #studbaza
#modadamska #plodnajulka #logikarozowychpaskow #rozowepaski #ubrania #feminizm #julka #licbaza #studbaza

PakaBaka +2720
Ostatnia cyfra po naciśnięciu plusa powie ci co będziesz miał niedługo w ustach:
1.
2.
3
4
5
6
7
8
9
0
#glupiewykopowezabawy #heheszki #gotujzwykopem
1.
2.
3
4
5
6
7
8
9
0
#glupiewykopowezabawy #heheszki #gotujzwykopem

Natchniony czyimś wpisem postanowiłem na desktop dać temu systemowi kolejną szansę. Tym razem myślę, że spróbuję czegoś z KDE, bo GNOME używa w aplikacjach jak Firefox paska tytułowego (serio, w 2019?!). Odpalam więc polecane przez ludzi Manjaro z KDE. Uruchamiam, oczywiście pasek tytułowy na fullscreenie w Firefoxie jest. Co mi tam, nie używam. Odpalę Chromium i sprawdzę czy też jest. Wchodzę w menedżera aplikacji, o fajnie, jest. Instaluję, bez problemów. Wchodzę w menu- o, jest! Uruchamiam... kurtyna. Nie uruchamia się. Przynajmniej straciłem tym razem 2 minuty, żeby stwierdzić, że nadal nie chcę tego czegoś na desktop. Wolę Windows 10. Instaluję program- działa, uruchamiam program- działa. Wszystko działa, samo, po prostu, bez szukania rozwiązań problemów w sieci.
Dla niezdecydowanych czy warto przechodzić na desktopie z Windowsa na Linuxa- nie warto.
#linux #systemyoperacyjne
@sroka22: Od kiedy? :o
EDIT: Na Windowsie nie ma, przy KDE jest.
@kubik78: właśnie dlatego uważam, że (przynajmniej polska) społeczność Linuxa jest #!$%@? i odpycha od tego systemu prawie tak samo jak on sam :P
@kubik78:
tak wiem, mam dużo kart otwartych
@sroka22: Może Lubuntu, Xubuntu? Wsparcie jak dla Ubuntu, normalne środowiska graficzne.
I bardzo dobrze. Podstawa to wiedzieć czego się chce.
To bardzo ważne w przypadku systemu operacyjnego - ma być tłem dla aplikacji, nie wchodzić w drogę
Masz rację.
@sroka22: Linux nie jest dla każdego. Nigdy nie był.