Wpis z mikrobloga

  • 8
W piątek warto wpaść do jednego z 22 miejsc w Polsce lejących najnowsze p--o z Fortuny w którym maczałem paluchy ( ͡º ͜ʖ͡º). Barley Wine, który leżał przez ponad rok w beczkach po czerwonym winie zaszczepiony dzikimi drożdżami.
U wujka Zukierberga: https://www.facebook.com/events/419610502130623/
#craftbeer #browarhipster #pijzwykopem
marcobolo - W piątek warto wpaść do jednego z 22 miejsc w Polsce lejących najnowsze p...

źródło: comment_XSLjjaqm0DAslJQuq0MPrjBfawVvDWN4.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

  • 0
@Enricco mogę być nieobiektywny ;)
Ale w skrócie: bardzo mocno winne, sporo owoców (głównie wiśnia, porzeczka) i duży wpływ samego drewna. Śladu wanilii, pestek, nawet trochę czysto drewnianego posmaku. A do tego wszystkiego efekty pracy dzikich drożdży, czyli ślad tzw. końskiej derki i delikatny kwasek. Mimo że te 13,1 rozgrzewa, to utlenienie w beczce zrobiło swoje i nie ma ordynarnego alkoholu.
  • Odpowiedz
  • 0
@dondon chyba musisz zrobić jej niespodziewaną rocznicę w czwartek. Ale pamiętaj, ani słowa o piątku przed piątkiem rano - czwartek musi być spontaniczny i bezinteresowny ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz