Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Siedzę u niebieskiego i coś tam czytaliśmy o ciąży i mówię, że ja będę chciała tak za trzy lata i żeby się szykował, a on, że "to nie ze mną". Mówię, że z nim, bo chcę z kimś kto mi się podoba. Odpowiedź "to znajdziesz sobie takiego co ci się bedzie podobał". Co o tym myślicie? Czas sie ewakuować? #zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla maturzystów
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 312
@AnonimoweMirkoWyznania:

Mówię, że z nim, bo chcę z kimś kto mi się podoba

A nie z kimś, kogo kochasz?

Generalnie słaba odpowiedź ze strony niebieskiego, jeśli serio nie chce dzieci to raz, że mógł to powiedzieć inaczej, a dwa- to był dobry moment na przedyskutowanie tej kwestii.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania Wiadomo że poważne deklaracje na początku związku to głupota, ale jeżeli po kilku latach słyszy się coś takiego to nie wiem po jaką cholerę inwestować czas i energię w związek, który w pewnym momencie spotka się ze ścianą pod tytułem inne priorytety i oczekiwania od życia. W tej sytuacji czeka was frustracja i poczucie zmarnowania czasu.

To że ktoś nie chce mieć dzieci zupełnie rozumiem. Nie wszyscy je powinni mieć
  • Odpowiedz
to był dobry moment na przedyskutowanie tej kwestii.

@mirkomirka: takie rzeczy to się chyba omawia na początku znajomości, bo po c--j się spotykać jak nic z tego nie będzie ()
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Pogadaj z nim normalnie o tym. Na razie to rzuciłaś hasło które go zaskoczyło i on rzucił hasło które Ciebie zaskoczyło. Więc tak naprawdę to wciąż niewiele wiecie o swoich zdaniach na ten temat. Zapytaj dlaczego nie chce, czy całkowicie wyklucza, czy to chodzi w ogóle o dziecko czy o dziecko z Tobą, czy może po prostu on nie traktuje tego związku jako na całe życie itd.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Galvay: lepiej teraz niż w momencie, jak ciąża się już pojawi.
@AnonimoweMirkoWyznania: mogłaś pociągnąć temat, zamiast pisać o tym post na mirko. Posiadanie dzieci to raczej nie jest kwestia, w której można pójść na kompromis w związku i "trochę chcieć dziecka". Jeśli facet, z którym jesteś długo rzuca Ci takim tekstem, to kiepsko to wygląda (pomijając to, że Twoje hasło też było raczej dziwne).
  • Odpowiedz
AluminiowaLoszka: Myślimy, że to jego powinnaś się zapytać co ma na myśli na temat posiadania dzieci i to wprost bez żadnych dopowiedzeń. Jest to istotna kwestia i warto wiedzieć co sądzi o tym druga strona a nie tylko domyślać się na podstawie cząstkowych odpowiedzi.

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
  • Odpowiedz