#cisco #sysadmin #siecikomputerowe Cisco catalyst 3560 lyknie wkładki tp linka? Ewentualnie czy jak z jednej strony będzie wkładka cisco a z drugiej tplink to czy będą gadać ze sobą?
@korni007: 1. nie, ale po czarowaniu jak napisali wcześniej to tak.
Lepiej zainwestować w GBC Photonics lub BIDI, też niedrogie w porównaniu z CISCO. Ale wkładasz i jedziesz ( ͡°͜ʖ͡°) Wszystko rozbija się o jakąś funkcjonalność wkładek (nie pamiętam jaka), które CISCO wymaga.
GBC Photonics na pewno działa bo mam u siebie na 3650 i 3750X BIDI nie testowałem, ale podobno też bangla.
@pinczerus @Blatow @m00n @juzjuzjuz @cefalotos Dzięki panowie za odpowiedzi. Niestety trafiło mi się gowniane Cisco i muszę dołożyć wkładkę, chociaż na tyle się zda, na szczęście to ostatni
@pinczerus: Wszystko rozbija się o to, że Cisco odmawia obsługi wkładek, których samo nie sprzedało (bo przecież ich nie robią, tylko kupują pewnie od tego samego producenta co choćby taki tp-link tylko ze specjalną flagą ;)). Swego czasu dało się dostać wkładki nie-Cisco brandowane jako Cisco, żeby IOS był zadowolony, teraz możliwe, że przynajmniej teoretycznie rzeczywiście wykorzystują jakąś egzotyczną funkcjonalność, której to nie ma w popularnych wkładkach. Cisco jest obrzydliwe
Cisco catalyst 3560 lyknie wkładki tp linka?
Ewentualnie czy jak z jednej strony będzie wkładka cisco a z drugiej tplink to czy będą gadać ze sobą?
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Lepiej zainwestować w GBC Photonics lub BIDI, też niedrogie w porównaniu z CISCO. Ale wkładasz i jedziesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wszystko rozbija się o jakąś funkcjonalność wkładek (nie pamiętam jaka), które CISCO wymaga.
GBC Photonics na pewno działa bo mam u siebie na 3650 i 3750X
BIDI nie testowałem, ale podobno też bangla.