Wpis z mikrobloga

2 miesiące temu wykopaliście znalezisko o moim samochodzie. Często nikt nie pisze co się dalej dzieje z samochodem a przychodzą tylko z prośbą o pomoc więc postanowiłem was poinformować.

Pokrótce:
*Samochód nieodzyskany
*Policja od momentu przyjęcia zgłoszenia o kradzieży przyjechała w ciągu 3 godzin. Lepiej powiedzieć chyba że widzisz kogoś z marihuanen to będą w 5 minut. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
*AC wypłaciło pełne 100% (miałem wartość fakturową od dealera, polecam brać do nowych samochodów)
*Policja... nadal nie umorzyła śledztwa. Komedia trochę bo 3 razy zmieniała sie osoba dopowiedziana za postępowanie a wszczęto je po...30 dniach. Tak, 30 dni leżało w zamrażarce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
*Ubezpieczyciel PZU wypłacił pieniądze bez papieru o umorzeniu (ʘʘ) Wystarczyła rozmowa z policjantem który się tym zajmuje. Ubezpieczyciel nie robił żadnych problemów (trochę szok po tym co można przeczytać na wypoku).
*Straty dodatkowe to około 10.000 PLN. Brama/Sprzęt/akcesoria/wyposażenie
*W tym samym dniu znalazłem aukcje na allegro wystawiane z nowych kont. Pełne części japończyków, bez zdjęć tylko jakieś z neta. Kilka kont i ten sam numer telefonu zapisywany inaczej żeby google nie indeksowało. Aukcje w stylu ''wszystkie części mazd 3''. Częsci na telefon także no ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zgłosiłem to do znajomego policjanta. Okazuje się że większość tych aukcji to kradzione części z rożnych dziupli. Policja wie, ale nic z tym nie robi. Powód? Brak ludzi i za dużo roboty.

Czego mnie to nauczyło? Chować kluczyki w folie aluminiową i brać dobre AC z ochroną wartości fakturowej lub GAP jeśli leasing.

A i gdybym posłuchał się niektórych i kupił używany 2-3 letni samochód to bym dostał może 70-80% z AC. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

jeśli macie 15 minut i lubicie słuchać p----------o to jest fiilm https://youtu.be/HEfe83n0bho

wołam wykopujących #motoryzacja #samochody #honda
WujekRada - 2 miesiące temu wykopaliście znalezisko o moim samochodzie. Często nikt n...

źródło: comment_RLl8EOsBsgDSdw8aYJHlUlVsAN84wJnW.jpg

Pobierz
  • 240
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Chować kluczyki w folie aluminiową

@WujekRada: Tylko się nie zdziw jak Ci zwiną auto z parkingu gdy będziesz szedł do sklepu xD No chyba że sobie wyłożysz kieszenie w spodniach folią aluminiową. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja tam polecam nie kupować gównianych keylessów.
  • Odpowiedz
@WujekRada: nie będę gdybał jakie zabezpieczenia i ac bo jak zechcą to i czołg z poligonu ukradną (a były takie akcje). Dzięki za odpowiedź na temat co było dalej. Tego tu brakuje.
  • Odpowiedz
@WujekRada: Facet kładąc się spać usłyszał w swoim garażu złodziei. Zadzwonił więc na policje. Niestety pan policjant przez telefon powiedział mu, że nie mają w tej chwili żadnego wolnego radiowozu. Facet rozłączył się, po czym zadzwonił za chwilę ponownie i mówi policjantowi:
- Ja w sprawie tych złodziei w moim garażu. Nie kłopoczcie się już, zastrzeliłem ich.
Po dosłownie 3 minutach na posesje zajechały 4 radiowozy, antyterroryści a nad domem
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@WujekRada: skąd się taka że informacja że dostałbyś 70-80%? Pytam bo w dwóch przypadkach które znam właściciele dostali 120-130% wartości. Po prostu kwestia dobrze popartej wyceny.
  • Odpowiedz
Ubezpieczyciel nie robił żadnych problemów (trochę szok po tym co można przeczytać na wypoku)

@WujekRada: Bo jak ktoś jest zadowolony, to nie leci 'do internetuff' i nie pisze, że wszystko poszło super fajnie. Dopiero jak ma jakiś problem, to siada do klawiszy i ogłasza światu jaki to ubezpieczyciel jest c-----y :).
  • Odpowiedz
@WujekRada: ja nie moge uwierzyc, ze samochodowe firmy dalej oferuja keyless, ani nie ruszaja tego by to jakos ulepszyc, ani nie wylacza tej mozliwosci. Mnie by taki w---w ogarnal jakby mi auto zwineli, ze zadne odszkodowanie by mi nie zwrocilo za stres i brak swobodnej mozliwosci transportu. I jeszcze uzeraj sie z policja, biurkracja, podpisami, Grazynkami blah blah
  • Odpowiedz
No i oczywiście zlot ekspertów. Rozumiem, że ten policjant z którym jesteś w kontakcie jest z samochodówki z Komendy Stołecznej i informuje Cię na bieżąco, że będą mieli w doopie twoją sprawę, bo za mało ludzi? Jeżeli to co napisałeś jest prawdą, uważam za uwłaczające powagi instytucji policyjnej i powinno się tym zainteresować kierownictwo policjanta, który pokrzywdzonemu takie rzeczy opowiada. Jest też druga strona medalu, część tej historii jest zmyślona i po
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@WujekRada: sluszna uwaga z tym żeby powiedzieć ze widzisz jak ktoś pali marihunaen zamiast mówić o kradzieży. Naprawdę wiele przypadków słyszałem ze w------e mieli na poważne sprawy a na gownoakcje przyjeżdzają jak jakiś k---a turbodron.

@peteQ: statystyka nie liczy wielkości a ilość ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz