Wpis z mikrobloga

Zawsze jak było info o zamachu to zastanawiałem sie czy dałbym radę rzucić sie na zamachowca i go obezwładnić. No i po tym nagraniu zdałem sobie sprawę, że jednak szybko bym zasilił statystykę ofiar
#zamach
  • 66
  • Odpowiedz
@obiecalasrolki: wiedząc że by mnie i tak zabił bo nie ma jak uciec, rzucenie się na niego to win - win bo albo uda ci go obezwładnić albo umrzesz szybciutko bo wwali w ciebie magazynek i nie będziesz 15 minut się wykrwawiał w bólu.

@AleksanderRoz: Podczas tej akcji na pewno byś tak myślał xd
  • Odpowiedz
@NieRozumiemIronii: @AttitudeMatters: ja bym szukał okna i przez nie skakał jak #!$%@? ale jakbym nie miał wyjścia to co zrobić?? albo grupką upchnąć się w kąt i czekać na nieuniknione albo odpierdzielić ostatnią szarże Ułańską jak to mamy we krwi Polskiej i witać się ze świętym Piotrem w czyśćcu. Ja akurat jak wchodzę do nieznanych mi miejsc pierw się rozglądam jak szybko spierdzielić więc na pewno wiedziałbym że
  • Odpowiedz
@obiecalasrolki: Ale ten typek źle to zrobił na nagraniu. W takiej sytuacji należy poszukać szybko wyjścia i po cichu zajść gościa od tyłu, a nie leciec mu prosto przed broń. Widać, że w gry nie grał gość.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 31
@obiecalasrolki: @decadence: Ale zawsze jak coś się dzieje, wypowiada się jakiś kozak, który doskonale by wiedział co robić i na pewno by to zrobił. Problem w tym, że emocje i panika też robią swoje i trudno wtedy panować nad samym sobą. Nie mówiąc o tym, że na ogół napastnik ma przewagę w jakiejś formie.
  • Odpowiedz
@decadence Wątpię. Trzeba mieć mnóstwo szczęścia, żeby doprowadzić do takiej sytuacji i nie zostać zabitym. W takim momencie pewnie jest tylko jedna myśl: "uciekać".

@CreaOnion: racja, samo przełamanie pierwotnych instynktów jest już ogromnym wyzwaniem dla ludzi, którzy nie są szkoleni do tego a co dopiero obezwładnić człowieka, który jak widzimy jest uzbrojony po zęby i pewnie zna się na rzeczy. Musielibyśmy mieć broń palną i trafić w osłonięte miejsce
  • Odpowiedz
@obiecalasrolki: powiem ci ze ja kiedyś się zastanawiałem jak to jest złamać rękę. Potem złamałem dwa razy ciągu 2 lat. Także polecam się nie zastanawiać XD
  • Odpowiedz
  • 9
@WilecSrylec no tylko tu mamy wytrawnych graczy, którzy nie taki akcje robili i teraz piszac to każdy jest mądry, a real wszystko weryfikuje, wiadomo że uciekać, mnie zastanawia w sumie dlaczego ludzie przez okna nie skakali takie dwa duże oo bokach, a oni schowani w kącie, ale to też pewnie strach by się ruszyć...
  • Odpowiedz