Wpis z mikrobloga

Witajta dobre ludzie.
Ostatnio zakupiłem sobie takiego oto Jaguarka XJ40 jak na obrazku, zatem mam jak zawsze kilka pytań do ludzi bardziej obeznanych w temacie oraz wszystkich innych którzy chcą się wypowiedzieć:

1) Felgi na których stoi Jaguś są z nowszego modelu, ponoć seryjne i ponoć sporo warte bo nie można ich praktycznie dostać. Czy ktoś rozpoznaje z którego to modelu owe felgi się wywodzą i czy faktycznie są coś warte?

2) Co sądzicie i czy uważacie że staromodne felgi szprychowe będą pasować wspomnianemu XJ'owi, czy warto rozważać kupno takich felg? O możliwość montażu nie pytam bo widziałem kilka egzemplarzy w necie z podobnymi felgami.

Oto zdjęcie przykładowych felg które by mnie interesowały

Ciekawostka: Jaguar kosztował 7k CBLN - strasznie się dziwiłem że za taką cenę można dostać samochód marzenie, o którym śniłem jak jeszcze roznosiłem listy i ledwo stać mnie było na rower :)

#samochody #tuning #felgiboners #carboners
Ironizer - Witajta dobre ludzie.
Ostatnio zakupiłem sobie takiego oto Jaguarka XJ40 ...

źródło: comment_Pa5MKZgkAPEIA6wQpjwDAn4V6Jlt0lOQ.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niepanimaju: @ScaRRyMaN: tak, dokładnie - 3.2
Wiecie, sam żyłem przekonaniem że kupując takie auto trzeba się przygotować na spore koszty.
Ale spojrzałem na ceny w necie - używany silnik 900zł, auto w wersji angielskiej można ogarnąć za 3500zł - więc jakby się sypał konkret to kupuję takiego angola i sobie grzebię na kanale (a że mam drugie auto to czas mnie nie goni i mogę dłubać i dłubać).
  • Odpowiedz
@Ironizer: ale każdy z tych silników ma jeden, cholerny problem uniemożliwiający remont: nikasil.
W autach nagimnnie coś przegnije, auta często są zaniedbane, części nowe o cenach z kosmosu
  • Odpowiedz
@ScaRRyMaN: sam się nad tym zastanawiałem, ale szczerze mówiąc nie wiem czy jest sens go w ogóle przerejestrowywać. Co do awaryjności - słyszałem różne opinie ale jedną z nich była taka że wśród XJ40-tek wersja 1993 była całkiem dopracowana, a sam silnik 3,2 całkiem spoko w porównaniu np do większych (nie jestem specem więc ciężko ocenić). Zawieszenie - z tego co patrzyłem to albo jest to wersja z zawieszeniem bez
  • Odpowiedz