Wpis z mikrobloga

@ZawszeMyjeKubkiOctem: Typowe rozdanie na niskich stawkach, IMO mogłeś 3betować preflop mimo że ten raise z UTG wyglądał mocno. Miałeś dobry stack, pozycję i niezłą rękę więc dla mnie 3bet preflop zawsze, typ z TT pewnie by wsadził, musiałbyś callować i badbeat i tak, nic się nie dało zrobić. Więcej agresji z taką ręką na buttonie następnym razem, nie bój się.
  • Odpowiedz
@w1Lku: Nie, nie napisałem tego, raise na buttonie z JJ według mnie easy i jak z utg poleci 4bet i drugi typ fold to można dać call i zobaczyć karty. Stackować to bym się stackował z typem przede mną z niższym stackiem. Tak czy siak sam call na btn z JJ to dla mnie zbyt pasywne, 3bet ez.
  • Odpowiedz
@ZawszeMyjeKubkiOctem:
od dosc dawna nie gram regularnie, ale:
1. flat call preflop mialby sens, gdybys gral tylko przeciwko gosciowi otwierajacemu stawke. Po tym, jak drugi sie wlimpowal, zrobilbym 3-bet, zeby choc troche zawezic pole i najprawdopodobniej bym pasowal wobec 4bet goscia UTG i callowal limp-allin tego przed Toba. Miales szczescie, ze SB oraz BB spasowaly, bo juz praktycznie mialy wlasciwe oferowane szanse, by wejsc do puli z dowolnymi dwiema kartami,
  • Odpowiedz
@Minieri: to co napisales wskazuje ze masz braki. Nie mam zamiaru wyklocac sie z Toba czy masz skill czy nie. Czasem troche pokory nie zaszkodzi. A wrzucanie wykresu z 1500mtt jako dowod, ze cos tam sie wie to tez troche wskazuje w przeciwna strona ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pussi_magnet: No to ja już sam nie wiem jak ja ten hajs wygrałem. To była jakieś 7 lat temu, możliwe że p---r się mocno zmienił, nie wiem, teraz to już sam wątpię że kiedykolwiek miałem jakiś skill skoro jakiś wykopek mi pisze że nie nie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz