I don't know what i'm doing ( ͡º͜ʖ͡º) Wczoraj i przedwczoraj wjechało do kurnika łącznie 125 kur + 5 kogutów. Łącznie tymi co były z mam teraz 200 kur i 10 kogutów. Trzymajcie kciuki, żeby to nie jebnęło ( ͡º͜ʖ͡º)
@robertx: Nie wiem, czy to już Ci ktoś pisał, ale na temat:
Syn wraca ze szkoły i zadaje ojcu pytanie związane z zadaniem domowym: - Tato, co to takiego "alternatywa"? - Hmmm... dokładnej definicji nie pamiętam, ale podam ci przykład: wyobraź sobie, że masz jedną kurę i jakiegoś koguta (może być od sąsiada) i ta kura znosi ci jajko. Możesz je zjeść na parę sposobów albo pozwolić, by wykluła się
@robertx: kury to takie małe dinozaury, też masz takie wrażenie? Kocham kurki, to bardzo towarzyskie i sympatyczne zwierzęta (ʘvʘ) niech się lisy trzymają z dala od was, powodzenia w powiekszaniu stada!
@olesh: Rosy najbardziej pasują do warunków które mogę zaoferować - ta rasa wytrzyma nawet mróz w kurniku i mając dostęp do zielonego wybiegu jest w stanie sama zdobyć do 40% dziennego zapotrzebowania na pożywienie :) Do Leghornów trzeba mieć na prawdę lux-warunki i średnio pasują na wybieg, zielononóżki zbyt narwane i słabo żyją w większych ilościach
@Zwirz7: 5 kogutów razem i nie ma problemów z agresją - jeden kogut
dziś to na główną wszedłem i zobaczyłem tam komentarz tak głupi że aż ciężko mi w to uwierzyć i to jeszcze plusów sporo ma tam już coraz gorzej z ludźmi
Wczoraj i przedwczoraj wjechało do kurnika łącznie 125 kur + 5 kogutów. Łącznie tymi co były z mam teraz 200 kur i 10 kogutów. Trzymajcie kciuki, żeby to nie jebnęło ( ͡º ͜ʖ͡º)
#kurkazpodworka
źródło: comment_vC31PF6crizKRZNfbhqFPIuQsXdGWwm7.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Syn wraca ze szkoły i zadaje ojcu pytanie związane z zadaniem domowym:
- Tato, co to takiego "alternatywa"?
- Hmmm... dokładnej definicji nie pamiętam, ale podam ci przykład: wyobraź sobie, że masz jedną kurę i jakiegoś koguta (może być od sąsiada) i ta kura znosi ci jajko. Możesz je zjeść na parę sposobów albo pozwolić, by wykluła się
@Zwirz7: 5 kogutów razem i nie ma problemów z agresją - jeden kogut
źródło: comment_6V360fMhhmupSPQ56Zgco6o6gcBeSxJQ.jpg
PobierzAle szanuje, zawsze chciałem mieć jakieś kurki ( ͡° ͜ʖ ͡°)