Wpis z mikrobloga

#factorio
https://www.reddit.com/r/factorio/comments/ay0gas/found_out_you_can_place_train_tracks_as_far_away/

O kurde. Zauważyłem ostatnio (jeszcze w 0.16), że da się budować tory dalej od siebie, jeśli zacznie się budować w standardowym zasięgu budowania, ale tylko w ramach ekranu. Nie pomyślałem, żeby budować w #!$%@? daleko używając mapy. xD

Pewnie to bug, który zostanie załatany, ale jak na razie protip. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 4
@zakopiak: Było już wcześniej i mało użyteczne bo pasuje już mieć radar na całej trasie plus jak przestaniesz kłaść tory lub zrobisz błąd to musisz zacząć od początku.
@Greg36: Wystarczy nie robić błędów ;-) A radarów ponoć tez nie trzeba mieć.

Wydaje mi się to przydatne na początku gry, kiedy jeszcze nie ma personal roboportu. Sprawdzę w praktyce przy najbliższej okazji.
@zakopiak
@Greg36
W 0.16 miałem daleko położoną minibaze do wydobywania ropy z radarem, udało mi się za pomocą tego triku położyć tory od głównej bazy do tej z ropą przez teren którego nie widziałem
@zakopiak:

O kij, tak nie próbowałem xD. Robiłem tak tylko z budowaniem duchowym jak jeźdzę oczyszczać teren z robali.

@Greg36: Nie trzeba mieć radarów. Przynajmniej na duchowym nie trzeba, więc podejrzewam, że i tutaj nie.

Ale skoro pojawiło się na reddit to wiadomo co naprawią w 17.8 xD