Wpis z mikrobloga

#react #programowanie #javascript
Jestem ciekaw jak byście rozwiązali problem, który mi się wczoraj przydarzył. Mam w state tablicę obiektów i na kliknięcie przycisku ma się usuwać ostatni element tablicy, w dodatku element ma się animować, nim zniknie.
I teraz, kod którzy wrzucam sprawia, że jeżeli użytkownik kliknie ponownie button szybciej, niż skończy się timeout to następne elementy już lecą bez animacji.
Wiem, że dzieje się tak, bo w momencie kliknięcia pop jeszcze nie usunął elementu, ale nie mam pojęcia jak to inaczej rozwiązać.
CreaOnion - #react #programowanie #javascript
Jestem ciekaw jak byście rozwiązali pro...

źródło: comment_QRiURLxBmIHVp9G82abtHaYPhy3zpnSs.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wiem, że dzieje się tak, bo w momencie kliknięcia pop jeszcze nie usunął elementu, ale nie mam pojęcia jak to inaczej rozwiązać.

@CreaOnion: Skoro po kliknięciu ustawiasz w obiekcie klucz animated na true, to ja bym sprawdzał czy ostatni element z listy nie ma już tego ustawionego i brał poprzedni. A raczej w drugą stronę przefiltrowałbym listę odrzucając taski z animated === true i dopiero brał ostatni element z listy
  • Odpowiedz
@terror_blade:
Animuje element listy,, by background li był na czerwono z drobny transformem, który później jest usuwany.
Ale tutaj nie ma innej opcji, niż renderowanie z opóźnieniem, bo w innym przypadku nawet animacja się nie zdąży odpalić, bo komponent się będzie re-renderować od razu.
  • Odpowiedz