Wpis z mikrobloga

#antypolonizm #antysemityzm #polska #izrael #zydzi

Znalazłem artykuł Izraelski o antypolonizmie.

Pod artykułem są następujące komentarze. Pragę dodać, ze na wschodzie Polski żyli głównie Litwacy (Żydzi rosyjscy), którzy nienawidzili zarówno polskich chrześcijan jak i żydów. Podczas wojny kolaborowali z sowietami i dopuszczali się strasznych zbrodni na Polakach (wszystkich wyznań).

Dlaczego chronisz tych drani? Cholera, niech Polaków diabli wezmą!
Jesteś sprytny! Chcesz spotkać się z moją babcią, która urodziła się w Tomaszowie-Lubelsk (Polska wschodnia)? Chętnie opowie Wam o złu tych drani, nienawidzących, zapalonych zwolennikach eksterminacji! Z szumowiną ludzkich zwierząt! Wszystkich w mieście babci, z wyjątkiem nielicznych, którym udało się uciec do ZSRR, zostali wywiezieni do obozu zagłady w Bełżcu. Mój dziadek, błogosławionej pamięci, który urodził się w Warszawie, stracił wszystkich swoich przyjaciół w komorach gazowych Treblinki. Kto wyznaczył cię tutaj, by bronić tutaj przeklętych Polaków? Nienawidzę ich. Każdemu Żydowi nakazuje się ich nienawidzić. Nienawidzić całym sercem. Nienawidzić bez kompromisów. Nienawidzić za mord na 3,3 miliona ludzi, kobiet i dzieci, czystych, niewinnych i świętych, wymordowanych z aktywną pomocą polskich drani! Nienawidzę do pokolenia! Szlifować odłamki kostne ofiar Auschwitz, Treblince, Majdanku, Sobiborze, Chełmnie, Bełżcu, obozy pracy przymusowej, gettach, dołów - zniknęły z powierzchni ziemi, jeśli nie serca. "Minie tysiąc lat, a wina Niemiec nie zostanie wymazana" - powiedział Hans Frank, gubernator Generalnego Gubernatorstwa w Polsce. Jeśli ten cholerny łajdak powiedział takie rzeczy o swojej ziemi, kto napisał, żeby pisać tak sympatycznie o współpracownikach Hansa Franka w morderstwie? Polacy będą potępieni. Cholerni Europejczycy. Nastanie dzień zemsty i zapłaty! howardroark@walla.com

Ręce opadają (,)

Szukałem informacji o tym czy Polacy pomagali łapać żydów w tym mieście. Nie znalazłem takiej informacji, ale znalazłem informację o policji żydowskiej działającej w tamtym rejonie. Babunia chyba wszystkiego nie powiedziała.
https://tomaszow.lub.pl/forum/viewtopic.php?t=123781
Nie zdziwiłbym się gdyby znaleźliby się tacy, którzy w akcie zemsty donieśliby Niemcom na żydów mordujących wcześniej polskich nie-żydów wraz z sowietami, nie mnie jednak oceniać moralności tych czynów.

Co do Hansa Franka https://pl.wikipedia.org/wiki/Hans_Frank

Na stanowisku generalnego gubernatora był jednym z głównych współautorów i realizatorów polityki eksterminacji narodu polskiego i żydowskiego[3]. Był odpowiedzialny za masowe zbrodnie na terenie Generalnego Gubernatorstwa, dewastację gospodarczą kraju, planowe niszczenie i grabież obiektów kulturalnych oraz dóbr materialnych w Polsce[3].

Hans Frank aprobował plany zniszczenia Warszawy jako stolicy Polski. Zawarte były w albumie zadedykowanym mu 6 lutego 1940 przez nazistowskich architektów, m.in. Huberta Grossa, określanym jako tzw. Plan Pabsta, który Frank zostawił w swoim gabinecie na Wawelu podczas ucieczki z Krakowa w 1945. Plany te wraz z dokumentacją zawierały 15 szczegółowych planów miasta z dokumentacją fotograficzną i tekstową – przewidywały zburzenie 95% powierzchni zabudowanej Warszawy i zmianę charakteru miasta na prowincjonalne. W swoim dzienniku w dniu 4 października 1939 Frank odnotował zgodę Hitlera na nieodbudowanie Warszawy ze zniszczeń wojennych, zburzenie Zamku Królewskiego oraz grabież dzieł sztuki[13].

Decyzją z 13 października 1940 powołał powstanie gett dla ludności żydowskiej. W 1942 wspierał aktywnie program zagłady Żydów, osobiście obniżając (dalece bardziej radykalnie niż wynikało to z zarządzeń z Berlina) racje dzienne dla Żydów do 143 g chleba dziennie, a później nawet do 20 g. 24 sierpnia 1942 zapisał w dzienniku: „Trzeba stwierdzić na marginesie, że skazujemy na śmierć głodową półtora miliona Żydów”.

Eberhard Schöngarth na posiedzeniu rządu GG 20 kwietnia 1943 oświadczył: „Takiego ucisku, jaki cierpi naród polski, nie znosił jeszcze nigdy żaden naród...”

Tak więc bardzo nasz przyjaciel i bardzo Polska jego ziemią. Koleś wręcz cytuje zdanie odnoszące się wyraźnie do Niemców, a ten traktuje to jakby zdanie tyczyło się Polaków. Od 1945 roku nie było na świecie drugiego tak przepełnionego nienawiścią narodu jak naród Izraelski.

Ludzie z wypranymi mózgami. Tych rozsądnych jest coraz mniej. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A tu artykuł o muzeum Polin.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3201621,00.html

Niestety z komentarzy wynika, ze ludzie są przekonani, ze to Izrael wybudował muzeum za Izraelskie pieniądze.
W Polsce jest mit, ze Żydzi to bardzo mądry naród, ale jak czytam izraelskie komentarze to jestem przekonany, ze jest zupełnie odwrotnie. To banda skończonych idiotów. Jakis typ stwierdza, ze większość żydów żyło w PL podając liczbę 3,5 mln. Zaraz po tym stwierdza, ze 3,5 mln żydów polskich zostało
  • Odpowiedz
Kolejny ciekawy komentarz świadczący o totalnej niewiedzy Izraelczyków:

1) Przypomnij mi, ilu Polaków zostało zamordowanych lub zgwałconych przez Żydów? 2) Jeśli tak bardzo kochasz Polskę, dlaczego tam nie zostałaś? 3) Istnieją dobre powody, aby nienawidzić Polskę. Jeśli wierzysz w nastawianie drugiego policzka, to powinieneś zmienić swoją religię na tą która popiera politykę.

1)תזכיר לי כמה פולנים נרצחו או נאנסו בידי יהודים? 2)אם אתה כלכך אוהב את פולין,למה לא נשארת שם? 3)יש סיבות
  • Odpowiedz
Oczywiście są też racjonalne komentarze czy pozytywne.

. Obraz jest tak złożony. Szkoda, że ​​nie wiemy nic o polskim cierpieniu i tylko o winie

שסבלה רבות . התמונה כל כך מורכבת. חבל שאנחנו לא יודעים דבר על הסבל הפולני ורק מטיחים האשמות

Na różnych stronach spotykam w komentarzach pisanie o wymordowaniu żydów na Ukrainie. Dziwne, bo jeszcze rok temu i wcześniej takie komentarze się nie pojawiały wcale. I o dziwo nikt nie
  • Odpowiedz
@orkako: A tak w ogóle jak jest dalszy plan Izraela i Żydów, co ma na celu, co chcą osiągnąć ostatecznie w wyniku wpajania nienawiści do Polaków?
  • Odpowiedz
@r4do5: Myślę, że to nie jest jakiś wielki plan, ani żaden cel. Po wojnie w Polsce naprawdę wzrosły postawy antysemickie dzięki żydowskim kolaborantom. Ludzie mają tendencję do generalizowania, więc wielu (chociaż jak zwykle był to margines w społeczeństwie) oskarżała o zbrodnie żydowskich kolaborantów wszystkich żydów. Czasem były to tylko wyzwiska, a czasem napaści. Wielu też się zrażało widząc, jak część żydów w ramach kolaboracji z sowietami mordowała Polaków, ale byli
  • Odpowiedz