Aktywne Wpisy
trogatelnaya_raduga +215
#frajerzyzmlm
ta głosówka… jest P------A
ta głosówka… jest P------A
wredny_bombelek +132
Kiedy okazuje się, że najczarniejszy scenariusz zakładany przez GUS jest lepszy niż rzeczywistość.
#nieruchomosci #demografia #polska
#nieruchomosci #demografia #polska
Znalazłem artykuł Izraelski o antypolonizmie.
Pod artykułem są następujące komentarze. Pragę dodać, ze na wschodzie Polski żyli głównie Litwacy (Żydzi rosyjscy), którzy nienawidzili zarówno polskich chrześcijan jak i żydów. Podczas wojny kolaborowali z sowietami i dopuszczali się strasznych zbrodni na Polakach (wszystkich wyznań).
Dlaczego chronisz tych drani? Cholera, niech Polaków diabli wezmą!
Jesteś sprytny! Chcesz spotkać się z moją babcią, która urodziła się w Tomaszowie-Lubelsk (Polska wschodnia)? Chętnie opowie Wam o złu tych drani, nienawidzących, zapalonych zwolennikach eksterminacji! Z szumowiną ludzkich zwierząt! Wszystkich w mieście babci, z wyjątkiem nielicznych, którym udało się uciec do ZSRR, zostali wywiezieni do obozu zagłady w Bełżcu. Mój dziadek, błogosławionej pamięci, który urodził się w Warszawie, stracił wszystkich swoich przyjaciół w komorach gazowych Treblinki. Kto wyznaczył cię tutaj, by bronić tutaj przeklętych Polaków? Nienawidzę ich. Każdemu Żydowi nakazuje się ich nienawidzić. Nienawidzić całym sercem. Nienawidzić bez kompromisów. Nienawidzić za mord na 3,3 miliona ludzi, kobiet i dzieci, czystych, niewinnych i świętych, wymordowanych z aktywną pomocą polskich drani! Nienawidzę do pokolenia! Szlifować odłamki kostne ofiar Auschwitz, Treblince, Majdanku, Sobiborze, Chełmnie, Bełżcu, obozy pracy przymusowej, gettach, dołów - zniknęły z powierzchni ziemi, jeśli nie serca. "Minie tysiąc lat, a wina Niemiec nie zostanie wymazana" - powiedział Hans Frank, gubernator Generalnego Gubernatorstwa w Polsce. Jeśli ten cholerny łajdak powiedział takie rzeczy o swojej ziemi, kto napisał, żeby pisać tak sympatycznie o współpracownikach Hansa Franka w morderstwie? Polacy będą potępieni. Cholerni Europejczycy. Nastanie dzień zemsty i zapłaty! howardroark@walla.com
Ręce opadają (╯︵╰,)
Szukałem informacji o tym czy Polacy pomagali łapać żydów w tym mieście. Nie znalazłem takiej informacji, ale znalazłem informację o policji żydowskiej działającej w tamtym rejonie. Babunia chyba wszystkiego nie powiedziała.
https://tomaszow.lub.pl/forum/viewtopic.php?t=123781
Nie zdziwiłbym się gdyby znaleźliby się tacy, którzy w akcie zemsty donieśliby Niemcom na żydów mordujących wcześniej polskich nie-żydów wraz z sowietami, nie mnie jednak oceniać moralności tych czynów.
Co do Hansa Franka https://pl.wikipedia.org/wiki/Hans_Frank
Tak więc bardzo nasz przyjaciel i bardzo Polska jego ziemią. Koleś wręcz cytuje zdanie odnoszące się wyraźnie do Niemców, a ten traktuje to jakby zdanie tyczyło się Polaków. Od 1945 roku nie było na świecie drugiego tak przepełnionego nienawiścią narodu jak naród Izraelski.
Ludzie z wypranymi mózgami. Tych rozsądnych jest coraz mniej. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3201621,00.html
Niestety z komentarzy wynika, ze ludzie są przekonani, ze to Izrael wybudował muzeum za Izraelskie pieniądze.
W Polsce jest mit, ze Żydzi to bardzo mądry naród, ale jak czytam izraelskie komentarze to jestem przekonany, ze jest zupełnie odwrotnie. To banda skończonych idiotów. Jakis typ stwierdza, ze większość żydów żyło w PL podając liczbę 3,5 mln. Zaraz po tym stwierdza, ze 3,5 mln żydów polskich zostało
Na różnych stronach spotykam w komentarzach pisanie o wymordowaniu żydów na Ukrainie. Dziwne, bo jeszcze rok temu i wcześniej takie komentarze się nie pojawiały wcale. I o dziwo nikt nie