Wpis z mikrobloga

@MrTofu: Ja dopłaciłem do M8000 i uważam, że warto, choć gdybym miał więcej hajsu, to dopłaciłbym do XTR.
Poza – w pierwszej kolejności – kaskiem, na butach, pedałach, oświetleniu, spodenkach z wkładką itp. nie warto oszczędzać.
M520 są dobre, ale nie ma się co oszukiwać, że porównywalne z XT. Swoje M520 (w bardzo dobrym stanie) przełożyłem do starego roweru, różnicę czuć i nie jest to kwestia wyregulowania napięcia sprężyny.
  • Odpowiedz
@KoIiber:

W jaki sposób czuć tą różnicę?
Generalnie mechanizm ma identyczna konstrukcję - materiałowo moze sie różnić ale tego nie wiem. Bloki są te same.
Ze sa niższe?
  • Odpowiedz
@MrTofu: dam CI jakąś alternatywę od Shimano ;) Sam jeżdżę 5 rok na TIME ATAC XC 6. Jedyna wada to że są białe (w zasadzie, to były ;) i 30zł ponad budżet. Wersja XC 4 jest poniżej budżetu i czarna :) Kompozyt jest na tyle mocny że wytrzymuje obcierki i uderzenia na górskich szlakach. Nie zajechałem łożysk, a przelatałem na tych pedałach sporo km - w tym dwa wyścigi mtb
  • Odpowiedz
@MrTofu:

na pewno najlepszy ale to nie oznacza ze zawsze najbardziej optymalny :)

Ja bym za cenę M8020 wziął 2 pary pd-m530 a za to co zostanie kupił izotonika :)
  • Odpowiedz
@MrTofu:

co to znaczy najlepszej jakościowo?
Na czym ci zależy konkretnie?

IMHO inwestowanie w wysokie grupy osprzętu dla samego inwestowania jest przereklamowane. Płacisz dużo zyskujesz niewiele. Warto to robić jeśli dokładnie wiesz co chcesz zyskać i wiesz ze robi ci to różnicę.
A skoro sie pytasz o banały to znaczy ze nie wiesz dlatego ci polecam to co polecam. Tyle.
  • Odpowiedz