Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Ja #!$%@?. Mam 2X lat i skręca mnie na samą myśl o tym, że znowu muszę iść do pracy.
Po prostu ocipieć można na samą myśl że mam dzień w dzień przez 40 lat #!$%@?ć po osiem godzin, brać jakieś nadgodziny, przejmować się tym wszystkim i jeść za dnia chlebek zawiniety w sreberko. No po prostu ściska mnie. Marzy mi się taka sympatyczna praca, gdzie ocenia się wynik, a nie iksoc godzin, gdzie mogę przyjść o szóstej, a mogę o siódmej i nikt nie sra o chwilkę spóźnienia, gdzie mogę sobie pójść do czystego klopa na dwadzieścia minut srania a nie z obrzydzeniem siadać na deskę i srać w trzy minuty. Tak zrobić coś fajnego za fajne pieniądze, bez stresu. A potem, za kilka lat przejść na taki jakiś model zarabiania, żebym w ogóle nie musiał się kisic w pracy. Bo mnie to zabija. Tylko jak?
#praca #pracbaza #pieniadze #gorzkiezale #zalesie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla maturzystów
  • 28
  • Odpowiedz
OP: @zawopl: świetnie, czuję się okropnie w czasie gdy myślę o pracy przez całe życie a ty mi mówisz że mam pochylić głowę i pracować jeszcze więcej xD

@nie_programista_20k: DG to dla mnie abstrakcja, bo nie mam żadnego doświadczenia ani źródła wiedzy na temat prowadzenia firmy.
Nie wspomnę o tym, że nje pracowałem w żadnej branży, z której doświadczenie mogłoby się przenosić na otwarcie swojej firmy

Ten komentarz został
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: No masakra, ja już bym nie umiał pracować w firmie bez stołówki/kateringu ( ͡° ʖ̯ ͡°) Przecież nie będę jadł kromek z worka jak w szkole za gówniaka xD

haha ostatnio szef się do mnie dosrał że odbijam się po równych 8h, a przecież się przebieram i to nie jest praca, a mam pracować 8h ( ͡° ͜ʖ ͡°) Robota ogarnięta na
  • Odpowiedz
OP: @FeyNiX: nie chcę emigrować. Taki system z jednej strony fajny, z drugiej prace przez weekend też kiepsko. Z trzeciej no kurde 4 dni wolnego. Tylko pytanie jaki zawód wykonujesz. No prscs fizyczna po 12h jest ciężka...

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}

@AnonimoweMirkoWyznania: w UK jest ten plus ze w wieku zakładach zaczynasz jako nikt a później masaż szanse się wybić, byle coś potrafić
  • Odpowiedz
OP: @Ramamon: z jakim?
@zawopl: no właśnie próbuję, ale już wiem, że to będzie to samo. Ale może wytrzymam parę miesięcy
@puto: te kanapki to tylko obraz mojej rozpaczy, bo jak są dobre to lubię xD
Ale tak, to jest właśnie to chore gówno. Praca w obsłudze klienta, 16:57, a punkcie jeszcze trzech innych sprzedawców, zero ludzi. Dosłownie nikogo, nawet na ulicy. A ja muszę stać w kurtce
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: też mam 2x lat ale moja praca jest zajebista i czasami naprawdę aż nie mogę doczekać się by pójść i sprawdzić czy zadziała czy jaki będzie rezultat wprowadzenia danej zmiany. Jak robisz gówno to czujesz się jak gówno. A to, że ciężko robić to co się lubi za pieniądze to już inna sprawa ;/
  • Odpowiedz