Wpis z mikrobloga

Warto robić prawko na motocykle w marcu czy lepiej poczekać na kwiecień? Chodzi mi dokładnie o pogodę, czy będę miał czas jeździć. I jeszcze, jak wygląda nauka teoretyczna kiedy mam prawko kat B? Musze chodzić na wszystkie wykłady czy może jednak jest luz? Mam prace po 12h (w tym nocki ) i ciężko mi się ustawić żeby być regularnie.
#motoryzacja #motocykle #motomirko
  • 16
@GdzieSoLody: Od 2012 nie musisz uczęszczać na teorie w szkole jazdy, można uczyć się w domu a gdy będziesz przygotowany idziesz samodzielnie zapisać się na egzamin, po zdanym egzaminie dopiero rozpoczynasz kurs tylko prkatyczny. :3 Bardzo fajna opcja i o wiele bedziej motywuje do nauki samemu i napewno o 2/3 stówki tańsza. Tu kłaniają się strony jak teoria.pl (darmowa) lub inne gdzie wykupujesz dostęp do testów. Sam teraz dzwoniłem po szkołach
@RupturaPerinei: Ja z własnego doświadczenia powiem że miałem 20h teorii o znakach które ominąłem a 10h wykłady czysto o technice jazdy na których byłem i prowadził je inny człowiek ale to było z 5 lat temu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@przemo93c: Dokładnie, egzamin teoretyczny możesz mieć bez wykładów
Chodzi mi dokładnie o pogodę, czy będę miał czas jeździć.Mam prace po 12h (w tym nocki )

@GdzieSoLody: sam sobie odpowiedziałeś, kiedy będzie łatwiej ustawić jazdy i pogodzić je z pracą - przy pogodzie kwietniowej (różnie, ale przynajmniej w miarę ciepło) czy marcowej (#!$%@? wie co, od -15 do +15)
@przemo93c: No ja nie pracuje w osk :D ale myśle ze da radę na luzie tylko ze opuszcza ci z ceny może max stówę wszystko zależy od osk i ich podejścia do takich przypadków, bo póki co mało osób decyduje się na ominięcie teorii i mało ludzi wgl o czymś takim wie
@GdzieSoLody: zależy z którego regionu Polski jesteś, w niektórych częściaj kraju od jutra przez cały tydzień ma być między 7C, a 11C na plusie, czyli każdy z tych dni nadaje się do jazdy, bo jeździsz przepisowo. Tylko czy masz już ciuchy na moto czy nie, bez nich może być Ci zimno, choć nie musi. Skoro i tak chcesz zrobić prawko to zaczynaj już teraz, tym bardziej, że dużo pracujesz, nie masz