Aktywne Wpisy
daeun +186
W tym wpisie wrzucamy wszystkie kobiece RED FLAGI dyskwalifikujące je jako potencjalne partnerki, matki czy małżonki. Ja zaczynam
1. Tatuaże - widzisz taki brudnopis i od razu wiesz że trafił ci sie egzemplarz z defektem, nieprzepracowanymi traumami wymagającymi dlugotrwalej terapii, której w poczatkowym okresie dziecinstwa zabrakło silnych wzorców i autorytetów
#tatuaze #bekazpodludzi #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #glupiewykopowezabawy #tatuazboners
1. Tatuaże - widzisz taki brudnopis i od razu wiesz że trafił ci sie egzemplarz z defektem, nieprzepracowanymi traumami wymagającymi dlugotrwalej terapii, której w poczatkowym okresie dziecinstwa zabrakło silnych wzorców i autorytetów
#tatuaze #bekazpodludzi #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #glupiewykopowezabawy #tatuazboners
restofme +956
Napisałem ten komentarz pod znaleziskiem 44-latek spędził niemal dobę na SOR-ze. Był po udarze i trafił na laryngologię.
Ktoś zasugerował że dobrze go tu wrzucić.
To ja coś z życia. Historia taka jak tu. Udar SOR itp. Długo będzie ale mam nadzieję że coś wniosę.
Jak się ogarnąłem to przez moment pisałem coś na Mirko
Chce Wam opowiedzieć swoją historię trochę terapeutycznie a trochę Wam ku przestrodze.
Nie chce pisać o szpitalach,
Ktoś zasugerował że dobrze go tu wrzucić.
To ja coś z życia. Historia taka jak tu. Udar SOR itp. Długo będzie ale mam nadzieję że coś wniosę.
Jak się ogarnąłem to przez moment pisałem coś na Mirko
Chce Wam opowiedzieć swoją historię trochę terapeutycznie a trochę Wam ku przestrodze.
Nie chce pisać o szpitalach,
Dziecięce oddziały psychiatryczne pękają w szwach, a lekarze masowo odchodzą z pracy. Kilku oddziałom grozi zamknięcie. Tymczasem w Polsce w wyniku samobójstw ginie więcej dzieci niż w wypadkach samochodowych.
Na oddziale psychiatrycznym dla dzieci w łódzkim szpitalu im. Babińskiego wykorzystano już wszystkie „dostawki”. Leży tu 35 pacjentów (powinno być 23). Przyjęcia planowe są wstrzymane, przyjmowane są tylko dzieci w stanie zagrożenia życia. W warszawskim Instytucie Psychiatrii i Neurologii na oddziale dziecięcym i młodzieżowym dostawek już zabrakło, a niedługo zabraknie miejsca na korytarzach. Na 28 miejsc jest 42 pacjentów.
Podobnie wyglądają niemal wszystkie oddziały psychiatrii dziecięcej i młodzieżowej w Polsce. Lekarze od dawna powtarzają, że w takich warunkach nie da się pracować. I nie chodzi tu tylko o brak łóżek albo kwestię pensji, bo niektórzy psychiatrzy odchodzą ze szpitala, by pracować za mniejsze stawki, ale pod mniejszą presją (...)
Poza tym specjaliści pod opieką mają jeszcze rezydentów, których powinni przygotowywać do zawodu. Ale przy takim obciążeniu pracą nie mają możliwości ich uczyć. Na lekarzach skupia się też złość i frustracja ze strony rodziców pacjentów.
– Tymczasem pracujemy na poziomie 130 proc. normy – mówi dr Lewandowska.
(...)
Więcej zgonów niż w wypadkach samochodowych
Według wyliczeń Ministerstwa Zdrowia zaburzenia psychiczne dotykają ok. 10 proc. dzieci i młodzieży, co oznacza, że w Polsce ponad 600 tys. osób poniżej 18. roku życia potrzebuje profesjonalnej opieki. Gdy ktoś ma niewielkie zaburzenia zachowania, nie ma gdzie się zgłosić, bo miejsc do leczenia środowiskowego brakuje, więc trafia – po trzech, czterech latach – do szpitala w takim stanie, że od razu wymaga hospitalizacji.
Szczególnie poważnym problemem są próby samobójcze. Obecnie w Polsce to nie wypadki drogowe, ale próby samobójcze są najczęstszą przyczyną zgonów osób w wieku 14–19.
(...)
http://lodz.wyborcza.pl/lodz/7,35136,24482205,dramat-na-dzieciecej-psychiatrii-tlumy-pacjentow-lekarze-masowa.html?disableRedirects=true
#medycyna #psychiatria #psychologia
Dla dziewczyn miejsca znajdują się od ręki
@qian: płacić więcej niż programistom a nawet więcej niż można zarobić za granicą.
Komentarz usunięty przez autora
"taa, nie ma miejsc jest chory jest płci męskiej ;)
Dla dziewczyn miejsca znajdują się od ręki"
Jakieś źródło tych rewelacji?