Wpis z mikrobloga

Przegrywowy pamiętnik

DZIEŃ 23 (21.02.2019)

Wpis 2

W sumie ten wpis nie jest potrzebny, ale chcę zabić nieco czasu. Taki mam dzień dzisiaj, że robię sobie przerwę od wychodzenia z przegrywu. Musiałem sobie to wszystko przemyśleć i przewartościować. Dlatego nie ma dzisiaj żadnego progresu, ale za to od jutra podejdę do tego nieco inaczej. Bo jasne, robię postępy, ale za wolne i w sumie w jakiś sposób kryję się za tymi wpisami, pozwalają ignorować mi pewne problemy i chciałbym to zmienić. Tak, żeby było mniej pierdzielania, a więcej logicznego i rozsądnego podejścia do sprawy. Poza tym ten wpis się przyda jako narzędzie w walce z nerwicą. Do boju!

#przegryw #depresja #nerwica #wychodzimyzprzegrywu #nerwicowypamietnik
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stefan_banach: Natrętne myśli i czynności. Najczęściej działa to tak, że wydaje Ci się, że jak czegoś nie zrobisz to może stać się coś niedobrego. Na przykład gdy wychodzisz z domu i zaczynasz się zastanawiać czy zamknąłeś drzwi. Niby tak, ale co jeżeli się mylisz? No i wracasz i sprawdzasz. Z porządnie rozwiniętą nerwicą natręctw możesz taki kurs zrobić dobre kilka razy. Natrętne myśli mogą np dotyczyć myślenia o byciu bezwartościowym,
  • Odpowiedz
@goodguy: Uwielbiam to miejsce, bo zawsze ktoś mi zwróci uwagę na takie rzeczy. Dziękuję. Tym razem jednak to sytuacja wyjątkowa, robiłem pewne rzeczy źle, po łebkach trochę, dlatego jeden dzień na uspokojenie i przemyślenia. Od jutra będzie to wszystko działało wydajniej, już sobie rozplanowałem.
  • Odpowiedz