Wpis z mikrobloga

No będzie imba.
Mam wykupiony netflix na dwa ekrany i korzysta też z niego moja siostra, która i tak się nie dokłada do abonementu. Wczoraj napisała do mnie czy jej koleżanka też mogłaby się dołączyć. To odpisałam, że tak średnio mi to pasuje, bo trzeba by było zmienić abonament, poza tym konto jest na mnie więc są tam wszystkie moje dane i ogólnie nie ma pewności, że będzie korzystać z jednego urządzenia i nie rozda tego dalej, zapytałam się też ile jej koleżanka mogłaby się dołożyć?
Nie odpisała mi na żadne pytanie, a dziś widzę nową aktywnośc na koncie.
Wkurzyłam się, że mnie olała. Szczególnie że nie jestem jakąś trudną osobą, wystarczyło ze mną pogadać i coś ustalić, że będzie tyle płacić, albo nwm nie martw się siostro bo to wporzo morda i tyle.
Ale nie ma to jak rozdawać coś za friko, żeby być bardziej cool w towarzystwie.
Zmieniłam hasło, wylogowałam się i czekam na reakcje, dobrze robie czy przesadzam?

#netflix #rozowepaski #zalesie
  • 127
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

swoją drogą Netflix powinien wprowadzić możliwość zakładania Profilu na Hasło. Ponadto utworzenie tzw. "SubKont" - chodzi głównie o to aby inne osoby nie widziały danych opłacającego usługę. Miałoby dobre zastosowanie np. w #netflixrodzina.

@FHA96: A to nie jest tak, że w teorii to jest właśnie dla rodziny gdzie wyciek danych nie jest niczym zły, a nie żeby sprzedawać dostęp obcym ludziom? Ale mogę się mylić ;)
  • Odpowiedz
@alicjaxoxo: Ja kiedyś byłam u koleżanki, zalogowałyśmy się u niej na mojego netflixa, chciałyśmy załóżyć drugi profil na moim koncie, żebyśmy mogły z jednego konta korzystać, ale później się okazało właśnie że to trzeba abonament rozszerzać - nie wystarczy po prostu stworzyć drugi profil, więc zrezygnowałyśmy. Jakiś czas później włączam sobie jakiś film na netflixie i nie działa. Raz drugi trzeci. Nic. W końcu wyskakuje mi komunikat że "Na koncie
  • Odpowiedz
@alicjaxoxo: Uwielbiam tego typu wpisy, gdzie ktoś prezentuje kanon idealnego zachowania według wykopków i zbiera plusy. BARDZO DOBRZE ROBISZ, MORDO
Ale w tym samym czasie, gdy Ty zmieniasz hasło, ktoś pracuje nad lekiem na raka, wyciąga dziecko z rzeki, ratuje psa, pomaga chorym. I ci ludzie, którzy tego dokonują, nie robią o tym wpisów, żeby zebrać plusy.
  • Odpowiedz
@alicjaxoxo: Ostatnio mialem podobna sytuacje tylko, ze z ps4 - dalem koledze passy do konta bo chcial zagrac w jedna gre przed kupnem u siebie. Oczywiscie logowal sie na moje konto przez kilka dni, a raz nawet byla sytuacja ze probowal kilka razy pod rzad na nie wejsc kiedy sam gralem, przez co wywalalo mnie z gry. Jak logowalem sie ponownie, to po minucie kick bo kolezka walczyl dalej, i
  • Odpowiedz