Wpis z mikrobloga

Kolejny dzień, kolejne pytanie. Używacie egpu? Jak się to sprawdza z MBP? Mam 15" z 2017 i chcę niedługo zakupić egpu - któreś z tych oficjalnie wspieranych przez Apple. Jeszcze na żaden konkretny model się nie zdecydowałem.

Problemem jest fakt że praktycznie odpada w moim wypadku używanie egpu z zewnętrznym monitorem. Wszystko ma działać na wewnętrznym wyswietlaczu. I tutaj pojawia się pytanie, bo informacje jakie znalazłem są dość rozbieżne. Jedni piszą o jakiś 'ghost display adapter' a inni o jeszcze innych pierdołach.

Będzie to działać od strzała? Bo szczerze to jak mam już coś kombinować to walić AMD, kupię kartę Nvidii i z nią będę kombinował.

#apple #macos #egpu
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@suqmadiq2ama: czuje ze nikt na to nie odpowie wiec podzielę się tym co już wiem.
Mojave (chyba tylko beta chociaż News sprzed prawie roku) i oficjalnie wspierane eGPU pozwalają na używanie wewnętrznego wyświetlacza ale wydajność jest niższa o ~30% - ograniczenia TB3.

https://www.macworld.com/article/3294696/macs/article.html

C--j tam, -30% jest lepsze niż 0 ;) Po kontrakcie na 100% kupuje, bo od Football Managera mi się mózg lansuje.
  • Odpowiedz
  • 0
@blinxdxb: ta ale są jakieś kombinacje dzięki którym można Nvidie uruchomić. Ma to swoje jakieś dziwne bolączki typu kp przy odłączeniu, czy chyba podłączać tez trzeba w jakimś odpowiednim momencie. W sumie dlatego pytałem, bo jak tak czy inaczej mam się z tym pierniczyc to wole Nvidie, ale jeżeli będzie plug and play to jednak biorę AMD - zbyt leniwy jestem i za łatwo się w------m xD
  • Odpowiedz