Wpis z mikrobloga

O gosh, nie sądziłam, że ten wpis wywoła taką awanturę odnośnie #lgbt na #netflix xD aż mi się przestalo chcieć to czytać, bo ludzie twierdzą, że jeśli bohaterów LGBT ma być na równi to trzeba jeszcze dowalić leworęcznych, handlarzy dealerów, ludzi na wózkach itd (trafna uwaga gdy rozmawiamy o bohaterach orientacji seksualnych)
Najbardziej mnie rozśmieszył pierwszy komentarz i jednocześnie ten najbardziej zapulsowany, który zresztą zalapał się na sceeenie. Porównywanie obsady serialu, która czasami ma nawet mniej niż 20 osób do tego, że na ziemi populacja LGBT na świecie to 5% a w serialach jest ich 20-40%. Trafna matematyka, nie powiem
#bekazprawakow #bekazprzegrywow
v.....a - O gosh, nie sądziłam, że ten wpis wywoła taką awanturę odnośnie #lgbt na #n...

źródło: comment_F8tJBH2URCZJny35qFoNUK8rHNQ92B9b.jpg

Pobierz
  • 140
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W serialach najczęściej bohaterami są osoby atrakcyjne, inteligentne, charyzmatyczne, spotykają ich niespodziewane historie, są również zawsze pokazywane pary hetero. Ale tutaj wszystko jest ok xD

@artpop: Nie jest ok. Czym bardziej zróżnicowany serial postaciami tym lepiej. Problemem jest to, że te wątki lgbt w serialach netflixa niczemu nie służą. Po prostu są i najczęściej są wrzucane tam na siłę. To jest trochę słabe, mogliby to po prostu lepiej poprowadzić. W
  • Odpowiedz
@Matan_Jagiz:

Wpychanie sobie rąk po łokieć do d--y co jest powszechne w książkach dla gejów (tak, czytam różne rzeczy żeby mieć argumenty), z odwagą może ma coś wspólnego, ale nie rozwija to społeczeństwa. Bo niby jak ruchanie kolegi ma rozwinąć cokolwiek?

A o masażu prostaty słyszałeś? Wielu facetów lubi jak im kobieta grzebie w odbycie i stymuluje prostatę bo to jest taki męski punkt G. Gdzie tu jest upadek? Na
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Dlaczego musi być jakiś szczególny powód aby umieścić postać lgbt w serialu? Czy postacie hetero i sceny miłosne też zawsze mają powód? Sabrina to jeden z moich ulubionych seriali na Netflixie, Ambrose i jego historia to zwyczajna spora zaleta tego serialu. To nie jest kwestia ideologii, a kwestia istnienia ludzi o innej orientacji niż hetero, których jest więcej niż ci się zdaje.
  • Odpowiedz
Dlaczego musi być jakiś szczególny powód aby umieścić postać lgbt w serialu?

@artpop: lgbt nie ma tu nic do rzeczy. Nie musi to być powód po prostu dla lgbt. Niech będzie to będzie powód po prostu istnienia postaci w serialu/filmie. Powód który sprawia, że dobre seriale są dobrymi serialami a dobre filmy dobrymi filmami. O wiele lepiej wtedy by się to wybroniło i o wiele lepiej przyczyniło by się społeczeństwu.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Bardzo uogólniasz ten temat. Jest mnóstwo postaci hetero, które również mogą być w oczach innych „miałkie”, czy „bylejakie”. I co to znaczy „mniej stereotypowych postaci”? Nie zauważyłem tego. A sceny e-------e są fajne, dlaczego mają nie wnosić nic do treści? Pokazują uczucie lub stosunek jaki mają do siebie dane postacie.
  • Odpowiedz
@artpop: nic nie wiesz o kinie a się wypowiadasz. to co robi netflix to zwykła zbrodnia na filmie czy prowadzeniu fabuły. większość wątków LGBT czy cokolwiek z tym związane to zwykłe przerywniki i na miejscu aktywistów tego ruchu byłoby mi wstyd że w ten sposób pojawiają się na ekranie. Uuu gejowski s--s to jest najwazniejsze żeby pokazać. Dlaczego nie zrobić serialu gdzie gej walczy o swoje prawa w sądzie np.
  • Odpowiedz